DOLAR 32,4209 0.01%
EURO 34,5410 0.03%
ALTIN 2.485,63 0,11
BITCOIN 2056999 -2,91%
Yalova
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yalovanın Değerine Sahip Çıktılar

Yalovanın Değerine Sahip Çıktılar

ABONE OL
Nisan 28, 2021 14:47
Yalovanın Değerine Sahip Çıktılar
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ülke genelinde Yalova deyince, akla “Yürüyen Köşk ve Çınar Ağacı” gelmektedir. İlkokuldan beri kitaplarda okuduğumuz Yalova Kağıthanesi (Kağıthane-i Yalakabad)  adımızı duyuran bir diğer önemli değerdir.

İl genel meclisi başkanımız Sayın Yaşar Demirel, milletvekilimiz Sayın Fikri Demirel ve valimiz Sayın Tuğba Yılmaz; Yalova Kağıthanesini hayata geciriyorlar.

Önemli Olan Kalıcı Eser Bırakmak, Değerlerimize Sahip Çıkmak

Bir değerimize sahip çıkılarak, Yalova Kağıthanesi eski yerinde (Yalova Elmalık köyündeki dere üzerinde) orjinaline uygun olarak yapılması çalışmalarına devam edilmektedir. Ödenek temini ve proje aşamasının tamamlandığı, ihale aşamasına geçildiği bilgisine ulaşılmıştır.

Yalovamızın tanıtımına katkı sağlayacak Yalova Kağıthanesini ilimize kazandıracak olan başta valimiz Sayın Tuğba Yılmaz, milletvekilimiz Sayın Fikri Demirel, il genel meclisi başkanımız Sayın Yaşar Demirel’e şükranlarımızı sunarız.

Kağıthane-i Yalakabad Neden Yalova’da Kuruldu

İstanbul’da kurulması planlanan kağıt fabrikası, anadolu ve rumeli yakalarındaki derelerde yaz aylarında yeterli su bulunmadığı tespit edildiğinden İstanbul’a yapılmamıştır. Elmalık Köyü Hırka Deresi üzerinde Çardaklı mevkiinde yapılması kararlaştırılmıştır.

Yalovamızın ülke ve dünyada adını duyurduğumuz Atamızın armağanı Yürüyen Köşk ve Çınar Ağacıdır. Büyük önderimizin Avrupada, Dünyada çevreciliğin “Ç”‘si konuşulmazken, büyük çevrecilik dersi verdiği Yürüyen Köşk en önemli mirasımızdır. Atamızın bıraktığı mirasa, en fazla sahip çıkan eski belediye başkanı Barbaros Binicioğlu(2004-2009)’dur. Binicioğlu, Yürüyen Köşk’ün Yalova Belediyesi’ne devrini, bakım onarımını, en önemlisi de ülke genelinde güçlü bir tanıtımını yapmıştır.

Yalovamızın tanıtımna, hatta turizmine büyük katkı sağlayacak olan Yalova Kağıthanesinin maketleri de yakın bir zaman içinde hediyelik eşyalar arasında yerini alacağını düşünüyoruz. Hangi makamda, mevkide olursan ol önemli olan eser bırakmaktır.

Son olarak, Jacob Bronowski’nin sözüyle bitirelim, “İnsandan başka tüm canlı türleri, arkalarında kendi izlerini; insanlar ise arkalarında yaptıklarının izlerini bırakır.”

En az 10 karakter gerekli