DOLAR 38,8560 0%
EURO 43,5481 0.37%
ALTIN 4.027,16 0,67
BITCOIN 3999719 -0,66%
Yalova
14°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel

ABD Başkan Yardımcısı Harris, Japonya ve Güney Kore'ye gidecek

ABONE OL
Eylül 8, 2022 00:30
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

WASHINGTON (AA) – ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, 25-29 Eylül'de Japonya ve Güney Kore'yi ziyaret edecek ve öldürülen eski Japonya Başbakanı Abe Şinzo'nun resmi cenazesine katılacak.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Harris 25-29 Eylül'de Japonya'nın başkenti Tokyo ile Güney Kore'nin başkenti Seul'ü ziyaret edecek.

Harris, Tokyo'da, suikaste kurban giden eski Japonya Başbakanı Abe'nin resmi cenaze törenine katılacak heyete başkanlık edecek ve ABD-Japonya ilişkilerinin önemini vurgulayacak.

Hem Japonya hem de Güney Kore'de üst düzey devlet yetkilileri ile görüşmeler yapacak olan Harris, "açık ve özgür bir Hint-Pasifik" vurgusu yapacak.

Japonya'da Üst Meclis seçimleri arifesinde eski Başbakan Abe Şinzo, 8 Temmuz'da partisinin, batıdaki Nara kentindeki açık hava etkinliğindeki konuşması esnasında suikast sonucu hayatını kaybetmişti.

En az 10 karakter gerekli