Asrın felaketinin ardından Hatay’da büyük yıkım yaşanırken eğitim yuvalarının birçoğu da yıkılmıştı. Depremi hasarsız atlatan okullarda eğitim yeniden başlarken yıkılan okulların yerlerine de prefabrik okullar inşa edilmişti. Hatay’da 1080 okulda, 21 bin 950 öğretmen, 396 bin öğrenciye eğitim verirken bu okullardan, 40’ını prefabrik okullar, birini gemi, birini çadır okul oluşturuyor. Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi’nde bulunan prefabrik Fevzi Çakmak İlkokulunda 16 öğretmen, 316 öğrenciye eğitim veriyor.
“Sınıflar hazır olarak geldiği için eğitim ve materyaller konusunda eksiğimiz yok”
Fevzi Çakmak İlkokulunda görevli ana sınıfı öğretmeni Duygu Bulunmaz; 6 Şubat depremini yaşamasına rağmen Hatay’ı terk etmediğini ve prefabrik okulda mesleğini devam ettirdiğini belirterek; “Depremden önce de aynı okulda çalışıyordum. Okulumuz yıkıldıktan sonra prefabrik bir okula taşındık. Depremlerden sonra birkaç arkadaşımız ve idaremizle prefabrik okulda eğitim vermeye devam ediyoruz. Depremlerin etkisi ile birçok arkadaşımız aramızdan ayrıldı. Ayrılan arkadaşlarımızın yerine yeni gelen daha dinamik arkadaşlarla birlikte kadromuzla buradayız. Biz şanslı olan gruptayız. Ben her zaman öyle düşünüyorum çünkü Şartlarımız çok iyi. Öğrencilerimizin yaşadıkları yerler çok yakında olduğu için sıkıntı yaşamıyoruz. Sınıflar hazır olarak geldiği için eğitim ve materyaller konusunda eksiğimiz yok” dedi.
“Depremi yaşadım, ilk atama yerim de prefabrik okuldayım”
Fevzi Çakmak İlkokulunda görevli Sınıf Öğretmeni Kübra Karaca; ilk atama yerinin memleketinde bulunan prefabrik okula gerçekleştiğini belirterek “6 Şubat depremini bizler de yaşadık. Bizler de derin izler bıraktı. İlk atama yerim Hatay, Antakya. Ben de buralıyım. Depremi yaşadım, ilk atama yerim de prefabrik okuldayım. Gönül isterdi ki daha iyi şartlarda olalım ama prefabrik okulda olmamıza rağmen şartlarımız gayet iyi. Yetkililer de gerekli merciler de yardımları sağlıyorlar. Çocuklar buraya geldiklerinde depremle ilgili izleri silindiğini düşünüyoruz. Çünkü sosyal yaşama alanları ve oyunlar oynuyoruz. Bunlarla ilgili daha çok aktiviteler ve etkinlikler yapıyoruz. Öğretmenler Günü’nü ilk yılımda da burada kutlamak gayet güzel. İlk yılım olduğu için öğrencilerimin ayrı bir yeri var. Birinci sınıfları okutuyoruz ama prefabrik de olsa öğretmenler gününü burada kutlamak, depremi yaşayan çocuklarla beraber öğretmenler gününü kutlamak daha güzel. Çünkü onların sevgileri daha derin oluyor. Sizi sığınacak bir liman olarak görüyorlar. Depremde yaşadıkları duyguları sizi de arındırmaya çalışıyorlar. Bunu hissedebiliyoruz” ifadelerini kullandı.