DOLAR 40,1726 0.22%
EURO 47,0755 0.05%
ALTIN 4.333,73 1,18
BITCOIN 4723927 3,89%
Yalova
27°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
Afşin’de lavanta bahçelerine ziyaretçi akını

Afşin’de lavanta bahçelerine ziyaretçi akını

ABONE OL
Temmuz 3, 2022 08:45
Afşin’de lavanta bahçelerine ziyaretçi akını
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kahramanmaraş’ta, Afşin Belediyesinin 8 yıl önce peyzaj için aldığı 15 kök lavantanın ardından kurduğu lavanta bahçeleri ziyaretçi akınına uğruyor.

Afşin, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin ardından lavanta bahçeleriyle turizme kapı aralıyor. Afşin Belediyesinin 8 yıl önce peyzaj için getirdiği 15 kök lavanta 8 yılın ardından binlerce kökten oluşan lavanta bahçelerine dönüştü. Aromaterapik bitkiler merkezi olmaya hazırlanan Afşin’e özellikle İstanbul, Adana ve İskenderun gibi birçok kentten ziyaretçiler gelmeye başladı.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde yer alan Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin ardından lavanta bahçelerine de ziyaretçi akını olduğunu belirterek, “Biz Afşin Belediyesi olarak bu gururu başta ailelerimiz olmak üzere bizden desteğini esirgemeyen tüm Afşin halkıyla paylaşıyoruz. İlçemizin pek yakında bölgemizin önemli bir turizm merkezi olacağına olan inancımızı somut gelişmeler ışında kutluyoruz” dedi.

En az 10 karakter gerekli