DOLAR 38,7786 0.39%
EURO 43,8944 0.27%
ALTIN 4.142,72 0,97
BITCOIN 4043900 1,30%
Yalova
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
Bakan Yumaklı, Antalya’daki yangını İHA Komuta Merkezi’nden takip edip bilgi aldı

Bakan Yumaklı, Antalya’daki yangını İHA Komuta Merkezi’nden takip edip bilgi aldı

ABONE OL
Eylül 17, 2023 21:07
Bakan Yumaklı, Antalya’daki yangını İHA Komuta Merkezi’nden takip edip bilgi aldı
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya’nın Alanya ilçesinde 190 hektarlık alanın zarar görmesine sebep olan orman yangını bölgesinde inceleme yaptıktan sonra İHA Komuta Kontrol Merkezi’ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya’nın Alanya ilçesinde çıkan ormanı yangını nedeniyle bölgede incelemelerde bulundu. Daha sonra Orman Genel Müdürlüğü’nün Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nda bulunan İHA Komuta Kontrol Merkezi’ni ziyaret eden Bakan Yumaklı, yangın söndürme faaliyetlerinde yararlanılan İHA’lardan elde edilen görüntülerle ilgili bilgi aldı.

Alanya-Gazipaşa Havalimanı’nda konuşlu bulunan Orman Genel Müdürlüğü envanterindeki BAYKAR tarafından geliştirilen yerli ve milli Bayraktar TB2 İHA, bölgedeki orman yangınlarını tespitte önemli rol oynuyor ve müdahalenin daha hızlı yapılmasına katkı sağlıyor. Türkiye, orman yangınlarıyla mücadelede İHA kullanan Avrupa’da bir, dünyada ikinci ülke konumunda bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli