DOLAR 34,2158 0.03%
EURO 36,8090 0.09%
ALTIN 2.925,98 0,04
BITCOIN 2573387 5,14%
Yalova
12°

AÇIK

06:06

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocukların hayal dünyaları, Zorlu Çocuk Tiyatrosu'nda hayat buluyor

ABONE OL
Aralık 26, 2022 16:30
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Akıllı Hayat 2030 sürdürülebilirlik vizyonu doğrultusunda tüm faaliyetlerinde toplum için ortak değer ve fayda yaratmayı kendine misyon edinen Zorlu Holding, çocukların hayal dünyalarını gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor.

Şirket açıklamasına göre, Zorlu Holding'in çocukların hayal gücünü destekleyecek platformlar yaratarak yeteneklerini keşfetmelerini sağlamayı amaçlayan projesinin 2020 yılındaki kazananı 4. sınıf öğrencisi Elif Sude Dobra olmuştu.

Kaleme aldığı "Acayip Teknolojik Masallar" hikayesi, Zorlu Çocuk Tiyatrosu çatısı altında Özlem Saraç Özcan tarafından senaryolaştırıldı ve yönetmenliğini Gaye Cankaya'nın üstlendiği "Kusursuz Dünya Müzikali" adıyla sahnelenmeye başlandı. Oyun, sezon boyunca Zorlu PSM sahnesinde çocuklarla buluşacak.

Oyuncu kadrosunda Pınar Altuğ Atacan, Yarkın Ünsal, Yağmur Topçu gibi tiyatrocuların yer aldığı Kusursuz Dünya Müzikali izleyenleri gerçek, sanal ve masal arasında bir yolculuğa çıkarıyor.

– "Kültür sanatın sürdürülebilirliği için çeşitli projeler ortaya koyuyoruz"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zorlu PSM Genel Müdürü Filiz Ova, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Türkiye'nin öncü kültür-sanat kurumlarından biri olarak açıldığımız günden bu yana nitelikli kültür sanat etkinliklerini seyircilerimizle buluşturuyor, sezon programlarımızı bu yönde şekillendiriyoruz. Her zaman her tarzdan ve her yaştan sanatseverin kendisini ait hissedebileceği geniş bir içerik yelpazesi sunmayı hedefliyor, kültür sanatın çeşitliliği, gelişimi ve sürdürülebilirliği için çeşitli projeler ortaya koyuyoruz. En küçük misafirlerimizle buluşturduğumuz Zorlu Çocuk Tiyatrosu da bu hedeflerimiz kapsamında bizim için çok kıymetli. 2003 yılından bu yana 1.000'in üzerinde oyun ile 900 binden fazla çocuğa erişen Zorlu Çocuk Tiyatrosu ile bu projenin paydaşı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bir Hayal Bir Oyun projesinde çocuklar hayallerini hikayeleştiriyor, biz de sahneliyoruz. Çocuklarımızın hayatına katkı sağlama imkanı yakaladığımız bu projeye pandemi koşulları sebebiyle ara vermek durumda kalmıştık. 2020'de Bir Hayal Bir Oyun'dan çıkan bu güzel hikayeyi sezon boyunca Zorlu PSM'de küçük sanatseverlerle buluşturacağız. Hikaye oyunlaştırılarak güçlü yaratıcı, prodüksiyon ve oyuncu ekibi ile Kusursuz Dünya Müzikali'ne dönüştü. Küçük büyük tüm sanatseverleri bize hayal gücünün uçsuz bucaksız dünyasını sunan müzikalimizde ağırlamayı dört gözle bekliyoruz."

– "Yeni nesillerin gelişimine katkı sağlamak için çalışıyoruz"

Zorlu Holding Kurumsal İletişim ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Şahika Özcan Ortaç da Zorlu Grubu olarak Akıllı Hayat 2030 stratejileri çerçevesinde sosyal refahı artıracak, sürdürülebilir bir yaşama katkı sağlayacak projeler üretmeye odaklandıklarını ifade ederek, şu görüşlerini aktardı:

"Zorlu Grubu olarak, daha iyi bir gelecek ve yaşanabilir bir dünya hayalimizi gerçekleştirmek adına yeni nesillerin gelişimine katkı sağlamak için çalışıyoruz. Bir Hayal Bir Oyun da bu anlamda çok değerli bir toplumsal yatırım alanımız. Bu projeyle yeni dünyanın çocuklarının gelişiminde en önemli unsurlardan biri olan yaratıcılık, özgüvenle kendini gerçekleştirme gibi kavramlara referans veren ve hayal güçlerini geliştirmelerine katkı sağlayan bir platform sunuyoruz. İlk kez 2016'da hayata geçirilen Bir Hayal Bir Oyun projesini Türkiye'nin dört bir tarafında ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine açık olarak düzenliyoruz. Çocuklar kendi yazdıkları özgün hikayelerle katılıyor. Sanatçı, yazar, tiyatro oyuncusu ve yönetmenlerinden oluşan jüri üyeleri değerlendiriyor. Yarışma sonucunda birinci seçilen hikaye oyunlaştırılarak Zorlu PSM'de sahneleniyor. Dereceye giren ilk üç katılımcıya para ödülü, ilk 10 katılımcıya ise 'Yaratıcı Yazarlık Eğitimi' veriyoruz. Dönemin sonundaysa ilk 10-15 hikayeyi kitaplaştırarak çocuklar için kalıcı bir eser oluşturuyoruz."

Yönetmen Gaye Cankaya ise, "Çocukları sanata teşvik etmek adına projenin önemli bir misyonu var. 2016'da başlayan ve sürdürülebilir bir projeye dönüşen Bir Hayal Bir Oyun ve Zorlu Çocuk Tiyatrosu ile birçok çocuğun kalbine dokunuyor, birçok çocuğa ulaşma şansına sahip oluyoruz. Çocukların yazarlığa teşvik edilmesi, bir çocuğun hayallerinin tiyatro oyununa dönüştürülmesi paha biçilmez bir deneyim, bu açıdan oldukça kıymetli bir proje." ifadelerini kullandı.

– Proje kapsamında dereceye giren ilk 15 hikaye kitaplaştırıldı

Jüri üyelerinin gerçekleştirdiği değerlendirme sonucunda 2020'de ilk 4 eser belirlendi. Birinciliği "Acayip Teknolojik Masallar" adlı hikayesiyle yarışmanın gerçekleştiği yıl ilkokul dördüncü sınıf öğrencisi olan Elif Sude Dobra alırken, "Emojiler Diyarı" hikayesiyle Çağla Çalova ikinci, "Tersine Dünya" hikayesiyle Ali Eren Ayaz ve "Gök Taşı Canlıları" hikayesiyle Cansu Akça üçüncülüğü paylaşmıştı.

2020'de Bir Hayal Bir Oyun Projesi kapsamında dereceye giren ilk 15 hikaye, "Bir Hayal Bir Oyun, 15 Hayal-15 Öykü" adı altında kitaplaştırılarak çocukların hayal dünyasını yansıtan kalıcı bir eser haline getirilmişti. Yarışma katılımcılarının yazdığı 15 hikayeyi sesli kitap olarak Storytel'de dinleyebilir, animasyon videolarını Zorlu Çocuk Tiyatrosu Youtube sayfasında izlenebilir.

En az 10 karakter gerekli