DOLAR 39,2341 -0.06%
EURO 44,9281 0.36%
ALTIN 4.206,90 0,73
BITCOIN 4255462 2,06%
Yalova
24°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
DSİ’den sulama sezonu açıklaması

DSİ’den sulama sezonu açıklaması

ABONE OL
Ekim 31, 2023 10:14
DSİ’den sulama sezonu açıklaması
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DSİ 21. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre Aydın’da bu yıl yaşanan kuraklığa rağmen sulama sezonu sıkıntısız bir şekilde atlatıldı.

Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden birisi olan Aydın’da yaşanan kuraklık ile birlikte beklenen yağışların olmaması ve barajlardaki doluluk oranı üreticileri endişelendirmiş, sulama sezonu başında etkili olan yağışlar ise çiftçilere umut olmuştu. 2023 sulama sezonunda yağışlar ile birlikte toprak suya doyarken, üreticiler de tav suyu için barajlardan su kullanmadı. Haziran ayı sonlarında barajlardan su alınmaya başlanırken, yapılan planlamalar neticesinde barajlardaki sular üreticilere yetti. DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamalara göre kuraklığa rağmen sulama sezonu sıkıntısız atlatıldı.

Konu ile ilgili DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan paylaşımda ise “Aydın’da yaşanan kuraklığa rağmen sulama sezonu sıkıntısız atlatıldı. Şimdi hasat zamanı. Çiftçilerimize bol ve bereketli bir hasat sezonu diliyoruz” ifadeleri yer aldı.

En az 10 karakter gerekli