DOLAR 34,2158 0.03%
EURO 36,8090 0.09%
ALTIN 2.925,98 0,04
BITCOIN 2573387 5,14%
Yalova
12°

AÇIK

06:06

İMSAK'A KALAN SÜRE

İSO Meclis toplantısında, 2022-2026 yeni dönem çalışma programı ele alındı

İSO Meclis toplantısında, 2022-2026 yeni dönem çalışma programı ele alındı

ABONE OL
Kasım 23, 2022 18:02
İSO Meclis toplantısında, 2022-2026 yeni dönem çalışma programı ele alındı
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, yönetim kurulunun 4 yıllık yol haritasını oluşturan çalışma programında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gelişmelere seyirci kalmak, sadece şikayetçi olmak yerine, proaktif davranarak sorunlar karşısında çözümün bir parçası olmaya önem vereceklerini kaydetti.

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi'nin kasım ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.

İSO'dan yapılan açıklamaya göre, Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı, "Yönetim Kurulumuzun (2022-2026) Yeni Dönem Çalışma Programının Değerlendirilmesi" ana gündemi ile yapıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Bahçıvan'ın açılış konuşması yaptığı toplantıya meclisin yeni üyeleri de ilgi gösterdi.

Açıklamada açılıştaki konuşmasına yer verilen Bahçıvan, yönetim kurulunun 4 yıllık yol haritasını oluşturan çalışma programında bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gelişmelere seyirci kalmak, sadece şikayetçi olmak yerine, proaktif davranarak sorunlar karşısında çözümün bir parçası olmaya önem vereceklerini aktardı.

Bahçıvan, "İstanbul Sanayi Odası'nın bu örnek tutum ve yaklaşımını önümüzdeki dönemde de güçlendirerek geliştirmek için meclisimizi ve meslek komitelerimizi daha etkin hale getirmenin çabası ve arayışı içinde de olacağız. Bunu iş birliği anlayışıyla ekip ruhunu ve takım çalışmasını daha fazla öne çıkararak ortak akıl paydasında başaracağımıza yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

İstanbul Sanayi Odası çatısı altında yapılacak bütün toplantı ve faaliyetlerde, çok sesliliğin ve farklı yapıcı görüşlerin bundan önce olduğu gibi başladıkları yeni dönemde de kendilerine düşünce zenginliği kazandıracağını aktaran Bahçıvan, şu ifadeleri kullandı:

"İstanbul Sanayi Odası'nın yeni yönetimi olarak tamamen geçmişe gömülmek, olumsuzluklara takılı kalmak yerine, artık geleceğe bakmak kararlığındayız. Önümüzdeki gerçek, çok açık ve çok net, geleceğin dünyasında var oluşumuz, bu çağın ruhuna uygun hareket etmemize bağlıdır. Bunu yaparken, yarının ihtiyaçlarını, bugünün telaşı içinde, dünün yöntemleriyle çözemeyeceğimizi de dikkatlerden kaçırmamalıyız. Özetle, hep birlikte İstanbul Sanayi Odası'nın, üretim hayatımızın ve sanayicimizin gücüne güç katmak, odamızı önümüzdeki dönemde yeni başarılarla daha ileriye taşımak hedefine odaklanmalıyız.

Gideceğimiz yeri biliyoruz. Bunu yeni döneme ilişkin çalışma programımızda ayrıntılı bir şekilde ortaya koyduk. Çalışma programımız, önümüzdeki 4 yıllık süre zarfında hiç kuşku duymuyorum sizlerin de görüş ve önerileriyle daha da gelişecektir. Bu bağlamda değişmeyecek tek önceliğimiz, ülkemiz için, geleceğimiz için daha nitelikli üretmek olacaktır."

– Tüm tarafların erişeceği Açık Veri Projesi hayata geçecek

Günümüzde verinin adeta yeni petrol olarak tanımlandığını vurgulayan Bahçıvan, "Veriye hakim olmayan, bu konuda geride kalan ülkeler rekabet yarışında da geriye düşmeye aday ülkeler arasında yer alıyor. İstanbul Sanayi Odası olarak, verinin öneminden hareketle, geçtiğimiz dönem bir ilki gerçekleştirdik ve odamızda başta kapasite raporları olmak üzere tüm iş süreçlerinden elde ettiğimiz verileri tek bir bilgi bankasında topladık. Önümüzdeki dönemde bilgi bankamızı yeni verilerle zenginleştirmeyi, bu çalışmamızı başta üyelerimiz olmak üzere ilgili tüm tarafların erişebileceği bir Açık Veri Projesi haline getirmeyi hedefliyoruz." bilgisini verdi.

Bahçıvan, dünyadaki yeni nesil sanayi anlayışının çok daha rekabetçi, bilgi yoğun, yüksek katma değerli bir üretim yapısına dayandığına işaret ederek, şu değerlendirmede bulundu:

"Bu yeni anlayışa ve bunun gerektirdiği dönüşüme daha fazla vakit kaybetmeden odaklanmalıyız. Bu koşullarda sanayimizin AR-GE ve inovasyon yetkinliklerinin artırılması ve üniversite-sanayi iş birliklerinin geliştirilmesi daha da önemli hale geliyor. Bu amaçla Türkiye'deki AR-GE merkezlerinin uluslararası iş birliklerine imza atmaları ve yurt dışındaki AR-GE merkezleri ile ortak çalışmalar yapmaları için çaba göstereceğiz.

Bu anlayış eşliğinde yerli çip üretimi yeni dönem en önemli hedeflerimizden biri olacak. Pandemi döneminde başlayan ve başta otomotiv, makine ve elektronik sektörleri olmak üzere tüm sektörleri derinden etkileyen çip krizi sırasında çok değerli uzmanların katkıları ile Türkiye'de bu endüstrinin kurulumunun değerlendirildiği bir çalışma yapmış ve sonunda bir rapor hazırlamıştık.

Bu çalışma bize ülkemizde çip endüstrisinin kurulumu için gerekli bilgi ve deneyimin mevcut olduğunu gösterdi. Bu çalışmamızı daha ileri aşamalara taşıyarak, ülkemizde çip yatırımın gerçekleşmesine çalışacağız."

Üniversitelerde başta doktora olmak üzere yapılan tezlerin sanayi ile iş birliği içinde gerçekleşmesini destekleyen "İSO Genç Araştırmacı Programı'nı" başlatacaklarını da ifade eden Bahçıvan, "Sanayimize tasarım konusunda yetkinlik kazandırmak ve İstanbul'da bir tasarım ekosistemi oluşturmak amacıyla kısa süre önce açılışını yaptığımız Endüstriyel Tasarım ve Prototipleme Merkezimizden tüm sanayi kollarının etkin bir şekilde yararlanması en önemli hedeflerimizden biri olacak." görüşünü aktardı.

En az 10 karakter gerekli