DOLAR 34,2158 0.03%
EURO 36,8090 0.09%
ALTIN 2.925,98 0,04
BITCOIN 2573387 5,14%
Yalova
12°

AÇIK

06:06

İMSAK'A KALAN SÜRE

İstanbul Gelişim Üniversitesi’ne Bluesky Awards'tan 2 ödül

ABONE OL
Ekim 28, 2022 12:40
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ), Bluesky Awards'ta “Yılın Uçak Mühendisliği Bölümü” ve “Yılın Havacılık Yeşil İnovasyon Projesi” ödüllerine layık görülerek havacılık alanındaki başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, havacılık ödülleri organizasyonu olan Bluesky Awards, havacılık endüstrisinde ürün ve hizmet sunumlarının standartlarını yükseltmeyi hedefleyen kurum ve kuruluşları değerlendirdiği 2022 yılı sonuçlarını açıkladı.

2021 yılında Bluesky Awards tarafından 4 ödüle layık görülen İstanbul Gelişim Üniversitesi, bu sene “Isırgan Tohumu Bazlı Jet Yakıtı Üretiminin Transesterifikasyonu (Bio-Based Jet Fuel Production by Transesterification of Nettle Seed)” projesi ile “Yılın Havacılık Yeşil İnovasyon Projesi” ödülünü ve “Yılın Uçak Mühendisliği Bölümü” ödülünü kazanarak havacılık eğitimindeki başarısını tescilledi.

Küreselleşmiş dünyada hayati önem taşıyan hava taşımacılığı ve yolculuğu, kıtalar arasındaki insanları ve işletmeleri birbirine bağlıyor. Son dönemlerde daha da ön plana çıkan küresel iklim değişikliği konusu dikkatleri uçakların CO2 emisyon hacimlerine odakladı.

İstanbul Gelişim Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Sinem Gürkan Aydın’ın proje yürütücülüğünü yaptığı, proje ekibinde ise Dr. Öğr. Üyesi Arzu Özgen’in ve Oktay Polat’ın yer aldığı “Isırgan Tohumu Bazlı Jet Yakıtı Üretiminin Transesterifikasyonu (Bio-Based Jet Fuel Production by Transesterification of Nettle Seed)” projesi, yenilenebilir biyo-taban kullanılarak üretilen jet yakıt olması sayesinde küresel sorunlara karşı emisyonları azaltma hedeflerine katkı sağlayacak.

– Isırgan tohumu yağı kullanılarak biyojet yakıtı üretildi

Açıklamada görüşlerine yer verilen Dr. Öğr. Üyesi Sinem Gürkan Aydın, 2050 yılına kadar havacılığın yaklaşık olarak 450-500 milyon ton sürdürülebilir havacılık yakıtına ihtiyacı olmasının beklendiğini belirterek, şunları kaydetti:

“Uçuşlarda kullanılan yakıtlardan üretilen sera gazları, atmosfere salındığında küresel iklim değişikliğini olumsuz etkilemektedir. Havacılığın 2050 yılına kadar yılda yaklaşık 450-500 milyon ton sürdürülebilir havacılık yakıtına ihtiyacı olması muhtemel. Bu durum ise güçlü sürdürülebilirlik kriterleri ile sağlanabilir. Yenilenebilir biyo-tabanlı kullanılarak üretilen jet yakıtları havacılık sektörü için önemli. Yaptığımız projede sürdürülebilir bir kaynak olan ısırgan tohumu yağı kullanarak üretilen biyojet yakıtını, geliştirme ve ticarileştirmeye aday bir ürün haline getirdik.”

"Havacılık Başarı Ödülleri" ve "Havacılık Proje Ödülleri" kazananları 26 Kasım’da Bluesky Awards ödüllerine kavuşacak.

En az 10 karakter gerekli