DOLAR 38,0022 0.03%
EURO 40,9143 -0.36%
ALTIN 3.684,29 -0,09
BITCOIN 3292315 -1,81%
Yalova
18°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel

İtalya'da ulaşım sektöründe çalışanlar 8 saatlik greve gitti

ABONE OL
Eylül 16, 2022 16:05
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ROMA (AA) – İtalya'da ulaşım sektöründe toplu taşımada çalışanlar, maruz kaldıkları şiddet eylemlerini protesto etmek için bugün 8 saatlik genel greve gitti.

Ülkede önde gelen dört büyük sendikanın çağrısıyla belediye otobüsleri, banliyö tren, vapur, feribot gibi toplu taşımada, çalışanlara yönelik son aylarda sıkça kaydedilen şiddet eylemleri nedeniyle İtalya genelinde genel grev yapıldı.

Sendikaların ortak açıklamasında, bu grevin "işi savunmak için gerekli olduğu" ifade edilirken toplu taşıma ve nakliye alanında çalışanlar için gerekli önlemlerin alınmaması halinde grevlerin tekrar edilebileceği uyarısında bulunuldu.

Ülkenin ikinci büyük kenti Milano'da grev nedeniyle belediye görevlileri, metro istasyonlarını kapatırken bazı belediye görevlileri de metroyu kullanmak isteyen vatandaşlara grev hakkında bilgi verdi.

Ülke genelinde grevin yerel saatle 16.30 civarında sona ermesi bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli