DOLAR 40,1741 0.23%
EURO 47,0674 0.04%
ALTIN 4.321,40 0,89
BITCOIN 4745835 6,75%
Yalova
26°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
Malatya’da seçmen listeleri askıya çıkarıldı

Malatya’da seçmen listeleri askıya çıkarıldı

ABONE OL
Mart 22, 2023 13:22
Malatya’da seçmen listeleri askıya çıkarıldı
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Yüksek Seçim Kurulunun 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28’inci dönem milletvekili genel seçimine ilişkin takvimine göre seçmen listeleri Malatya’da muhtarlıklarda askıya çıktı.

Seçim takviminin açıklanmasının ardından 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimde oy kullanacak seçmenlerin listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı. Oy kullanacak vatandaşlar mahalle muhtarlıklarından askıya çıkan listeden ya da e- devlet üzerinden isimlerini kontrol edebilecek.

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta yaşanan çifte depremin ardından büyük hasar alan illerin başında gelen Malatya’da da şu sıralar depremzedeler bulundukları mahallelerin muhtarlığına giderek askıya çıkarılan listeyi kontrol ediyor.

Kentte vatandaşların büyük bölümü il dışına çıkarken, birçoğu da ilçelere yerleşti. Kent merkezinde nüfus oranında gözle görülür bir düşüş yaşanırken, bölgede kalan depremzedeler de 14 Mayıs’ta seçimlerde oylarını kullanmak için muhtarlıklardaki askılarda isimlerinin olup olmadığını kontrol ediyor.

En az 10 karakter gerekli