DOLAR 38,7664 -0.03%
EURO 43,2466 0.49%
ALTIN 4.042,85 0,20
BITCOIN 4018475 -0,57%
Yalova
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
MANİSA – Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumu sona erdi

MANİSA – Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumu sona erdi

ABONE OL
Ekim 10, 2022 14:26
MANİSA – Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumu sona erdi
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :
– Sandal Volkan Konisi'nin havadan görüntülenmesi (dron)
– Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serdar Aytaç'ın bilgilendirmede bulunması
– Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve Jeomorfoloji Derneği Başkanı Prof. Hakan Yiğitbaşoğlu ile röportaj
– Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı Koordinatörü Prof. Tuncer Demir'in anlatımı
– Saha incelemelerinden detay Manisa'da Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumu sona erdi

MANİSA (AA) – Manisa'nın Kula ilçesinde gerçekleştirilen Uluslararası Jeomorfoloji Sempozyumu (UJES 2022), arazi çalışmasıyla tamamlandı.

Jeomorfoloji Derneği, Jeopark Belediyeler Birliği ve Kula-Salihli Global UNESCO Jeoparkı iş birliğinde düzenlenen programda 72 bilim insanı, Sandal Volkan Konisi, Kula Peri Bacaları, lav akıntılarının oluşturduğu bazalt kaya alanları ile volkanik hareketlilik sonucu meydana gelen termal kaynaklarda incelemelerde bulundu.

Saha incelemesinde bilim insanları çeşitli sunumlar ve anlatımlar yaptı.

Anakara Üniversitesi Dil ve Tarih Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi ve Jeomorfoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Hakan Yiğitbaşoğlu, incelemenin ardından AA muhabirine, Kula'nın özel bir sahaya sahip olmasının yanı sıra yer bilimleri açısından eşsiz materyalleri de barındırdığını söyledi.

Sempozyumların artık gelenekselleştiğini belirten Yiğitbaşoğlu, “Kula coğrafi bakımdan bizim için çok önemli. Fiziki coğrafya özellikleri çok önemli çünkü dünyadaki güzel volkanik örnekler burada bulunuyor. Ülkemiz için de genç bir volkanik alan burası. Adeta dün gerçekleşmiş gibi canlı volkanik özellikler var. O yüzden bizler için bir laboratuvar gibi.” diye konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Kula-Salihli UNESCO Global Jeoparkı Koordinatörü Prof. Dr. Tuncer Demir de Kula Peri Bacalarında katılımcılara 20 yıldan bu yana süren saha çalışmaları hakkında bilgi verdi.

En az 10 karakter gerekli