DOLAR 41,3390 0,35%
EURO 48,5981 0,72%
ALTIN 4.902,48 1,35
BITCOIN 4785371 -1,10%
Yalova
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel

Nijerya’da polis ile Şii grup arasındaki çatışmada 1 kişi öldü

ABONE OL
Nisan 30, 2022 22:31
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

KANO (AA) – Nijerya'da gösteri düzenleyen Nijerya İslami Hareketi (IMN) ile polis arasında çıkan çatışmada 1 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı.

IMN Kaduna Temsilcisi Aliyu Umar, yaptığı açıklamada, Kudüs Günü vesilesiyle Kaduna'da düzenledikleri yürüyüşe polisin müdahale ettiğini belirtti.

Umar, polisin müdahalesinin ardından çıkan şiddet olaylarında 1 kişinin yaşamını yitirdiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını kaydetti.

Yaralıların bazılarının durumunun ağır olduğunu aktaran Umar, bazı IMN üyelerinin güvenlik güçlerince gözaltına alındığını söyledi.

– IMN'nin tüm faaliyetleri yasaklandı

Nijerya'da güvenlik güçleri ile IMN örgütü üyeleri arasında 2014'te başlayan çatışmalarda birçok kişi hayatını kaybetti.

Ev hapsinde bulunan Şii örgütün lideri Şeyh İbrahim Zakzaki'nin serbest bırakılması ve tedavi görmesi için temmuzda başlatılan gösteriler, yerini çok sayıda kişinin ölümüne neden olan çatışmalara bırakmıştı. Olaylar sonrası IMN'nin tüm faaliyetleri yasaklanmıştı.

Nijerya'da Kaduna Yüksek Mahkemesi, bir gözünde görme kaybı ve kanında zehirli madde olduğu belirlenen Zakzaki ve eşinin Hindistan'da tedavi için şartlı olarak serbest bırakılmasına karar vermişti. Ancak Zakzaki, ağustosta Hindistan'daki tedavisini yarıda bırakarak ülkesine dönmüştü.

En az 10 karakter gerekli