DOLAR 41,3860 0,26%
EURO 48,8355 0,47%
ALTIN 4.984,07 1,66
BITCOIN 4659100 -2,53%
Yalova
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
Öğrenciler Yalova’nın Endemik Bitkilerine Sahip Çıkıyor

Öğrenciler Yalova’nın Endemik Bitkilerine Sahip Çıkıyor

ABONE OL
Eylül 23, 2025 14:20
Öğrenciler Yalova’nın Endemik Bitkilerine Sahip Çıkıyor
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yalova Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencileri, öğretmenleri Begüm Bozkurt öncülüğünde doğa bilinci oluşturmak amacıyla yürüttükleri çalışmalar kapsamında Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel’i ziyaret etti.

 

 

Yalova Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerinin Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü iş birliğiyle gerçekleştirdiği proje çerçevesinde, Yalova’da kaybolmaya yüz tutmuş 29 farklı endemik bitki türü tespit edildi. Öğrenciler, hem akranlarını hem de velilerini bilinçlendirmeye yönelik bir kampanya başlatarak, Yalova’nın zengin florasının korunması için farkındalık çalışmalarına katkı sunuyor.

 

Projeleri kapsamında Başkan Mehmet Gürel’e ziyarette bulunan öğrenciler, bu projeleri konusunda kendisini bilgilendirdi. Ziyarette konuşan Başkan Mehmet Gürel, doğanın korunmasının gelecek nesiller için büyük bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

 

“Yalova, eşsiz doğası ile çok özel bir şehirdir. Gençlerimizin bu konudaki farkındalığı bizler için gurur verici. Doğaya duyarlı bireylerin yetişmesi, geleceğe bırakacağımız en değerli miras olacaktır. Bu bilinçle yapılan her çalışmayı önemsiyor ve gençlerimizi yürekten kutluyorum.”

 

Proje kapsamında öğrenciler, ilerleyen dönemde halka yönelik bilgilendirme çalışmaları ve farkındalık etkinlikleri de düzenleyecek.

En az 10 karakter gerekli