DOLAR 34,2158 0.03%
EURO 36,8090 0.09%
ALTIN 2.925,98 0,04
BITCOIN 2573387 5,14%
Yalova
12°

AÇIK

06:06

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sudan Egemenlik Konseyi üyesi İdris: “Türkiye'nin ilham veren tecrübesinden yararlanabiliriz”

ABONE OL
Kasım 26, 2022 22:20
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

HARTUM (AA) – Sudan Egemenlik Konseyi üyesi El Hadi İdris, Türkiye'nin kalkınma ve altyapı alanındaki tecrübesine övgüde bulunarak, "Türkiye'nin ilham veren tecrübesinden yararlanabiliriz." dedi.

Egemenlik Konseyi Üyesi İdris, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından başkent Hartum'un Halfaya bölgesinde 2013'te kurulan Sudan Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

TİKA Hartum Koordinatörü Fulya Aslan, İdris ile Hartum Vali Vekili Ahmed Osman Hamza'ya merkezdeki faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Ülkesindeki eğitim sisteminde reform yapılması, teknik ve mesleki eğitime daha fazla önem verilmesi gerektiğini belirten İdris, "Sudan ile Türkiye arasında mesleki ve teknik eğitim başta olmak üzere eğitim ve öğretimde ortak iş birliğini geliştirmek için yeni politikalara ihtiyaç var." diye konuştu.

Türkiye'nin kalkınma ve altyapı alanındaki tecrübesine övgüde bulunan İdris, hükümetin merkezi desteklemeye ve sorunlarını çözmeye hazır olduğunu vurgulayarak "Türkiye'nin ilham veren tecrübesinden yararlanabiliriz." ifadesini kullandı.

– "TİKA'nın eğitim merkezi iş birliği için bir model"

Hartum Vali Vekili Hamza da merkezin iki ülke arasındaki iş birliği için bir model olduğunu ifade ederek, "verimli ortaklık" için TİKA ve Türkiye'ye teşekkür etti.

– "Sudan ve Türkiye kardeşliğinin simgesi"

TİKA Hartum Koordinatörü Aslan da "Sudanlılar ve Türkler arasındaki kardeşliğin simgesi olan" merkezin geliştirilmesi için desteklerinin süreceğini belirtti.

TİKA, sağlık, eğitim, tarım, kültürel ve tarihi mirasa yönelik insani ve kalkınma projeleriyle Türk halkının Sudan'ın yanında olduğunu hissettiriyor.

TİKA tarafından Sudan'da 2013'te kurulan Sudan Türk Mesleki ve Teknik Eğiticilerin Eğitim Merkezi'nde bugüne kadar 5 binden fazla Sudanlı kaynakçılık, mobilya, tekstil, bilgisayar, elektrik, iklimlendirme-soğutma gibi çeşitli alanlarda meslek sahibi oldu.

En az 10 karakter gerekli