DOLAR 43,8664 0.05%
EURO 51,7314 -0.03%
ALTIN 7.288,16 -1,24
BITCOIN 2762012 -4,17%
Yalova

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
Taşkın yönetimi çalıştayı tamamlandı

Taşkın yönetimi çalıştayı tamamlandı

ABONE OL
Eylül 19, 2022 11:49
Taşkın yönetimi çalıştayı tamamlandı
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin teşrifleri ile 16-18 Eylül tarihlerinde düzenlenen “Taşkın Yönetimi Çalıştayı” tamamlandı.

BM verilerine göre son 20 yılda su kaynaklı zararların, afetlerin ve maddi, manevi kayıpların arttığı görülüyor. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin teşrifleri ile 16-18 Eylül tarihlerinde düzenlenen “Taşkın Yönetimi Çalıştayı” tamamlandı.

Çalıştayın son gününde Taşkın Mevzuatı, Taşkın Yönetimi Çalışma Grubunun, Şehirleşme ve arazi kullanımı grubunun, afet yönetimi çalışma grubunun iklim değişikliğinin taşkınlar üzerindeki etkisi çalışma gurubunun çıktılarının masaya yatırıldı.

Çalıştayın kapanışında bir konuşma yapan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca,” 3 gündür taşkın yönetimi konusunda ilk çalıştayı yaptık. Çok emek verildi, güzel fikirler ortaya çıktı. Kurumlar Arası farklılıklar, görüş farklılıkları ortaya kondu. Ortaya çıkan Bu görüşlerin acilen uygulamaya konması gerekiyor. Taşkın kanununu acilen ortaya koymalı, kurumsal revizyonu ortaya koymalıyız. Afete karşı direnci ortaya koymalıyız. Taşkına sebep olan olayın aslında rahmet olduğunu bilerek hareket etmeliyiz. Çalıştaya katılan, katkı veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

En az 10 karakter gerekli