DOLAR 34,2158 0.03%
EURO 36,8090 0.09%
ALTIN 2.925,98 0,04
BITCOIN 2573387 5,14%
Yalova
12°

AÇIK

06:06

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Türkiye Ulus Markalama Forumu” panellerle devam etti

“Türkiye Ulus Markalama Forumu” panellerle devam etti

ABONE OL
Aralık 16, 2022 20:00
“Türkiye Ulus Markalama Forumu” panellerle devam etti
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca düzenlenen "Türkiye Ulus Markalama Forumu"nun ilk günü tamamlandı.

Maslak TİM Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilen forumda çeşitli paneller ve sunumlar gerçekleştirildi.

Forumda konuşan İletişim Başkanlığı Türkiye Marka Ofisi Koordinatörü Nur Özkan Erbay, yüzyıllardır bu topraklar üzerinde birçok medeniyetin doğuşuna ev sahipliği yapan Türkiye'nin, bugün sadece parlak bir geleceğin değil, insanlık tarihinin yazıldığı kitapların her birinde adı geçen bir medeniyet markası olduğunu söyledi.

Türkiye'nin bugün geçmişinden aldığı ilham, elde ettiği birikimle sahip çıkmaya devam ettiği bu mirası, insanlık ve dünyanın ortak geleceği için bir değere dönüştürme gayretinde olduğunu belirten Erbay, şöyle konuştu:

"Bu hedefte idealler doğrultusunda Türkiye, geçmişin mirasını titizlikle koruyan bir insanlık markasıdır. Bugün de bu mirasın sahibi olan Türkiye, Ukrayna-Rusya savaşında dünyanın gıda güvenliğini sağlayan ve küresel ölçekte olası bir kıtlığı önleyen ülkenin ismi oldu. Tıpkı yine 500 yıl önce İspanya'dan kaçan Musevilere kucak açan bu topraklar, üç semavi dinin yüzyıllarca bir arada kardeşçe yaşadığı bir inanç markası olduğu kadar, bölgesinde çatışmalar, insanlık dışı muameleler ve savaşlardan kaçan milyonlarca sığınmacı için de yine güvenli bir liman ve bir insanlık markasıdır."

Erbay, İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye Marka Ofisi olarak güçlü Türkiye vizyonunun ayrılmaz bir parçası olan Türkiye markasının güçlendirilmesi ve bu çalışmaların kurumsallaştırılmasına öncülük ettiklerini kaydetti.

Nur Özkan Erbay, iki gün sürecek forumda dünyanın dört bir yanından çok değerli markalama uzmanlarını ve akademisyenlerini, Türkiye markasının her sektörden paydaşlarını ve temsilcilerini ağırlamayı planladıklarını söyledi.

– Paneller ve sunumlar gerçekleştirildi

Gün boyunca süren forum kapsamında çeşitli paneller ve sunumlar yapıldı.

TRT World Sunucusu Yusuf Erim'in moderatörlüğünde "Dünyada Ulus Markalamada Trendler, Değişim ve Dönüşümler" başlığı altında düzenlenen ilk panele, Bloom Consulting CEO'su Jose Filipe Torres, FutureBrand Latin Amerika Direktörü Gustavo Konıszczer ve Brand Finance Türkiye Direktörü Muhterem İlgüner katıldı.

Panelin ardından Anadolu Ajansı (AA) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, "Ulusal Markalamada Medyanın Rolü: AA Markası" başlıklı sunum gerçekleştirdi.

Forumun öğleden sonraki oturumunda düzenlenen "Değişen Dünyada Yer Markalama: Şehirlerin Hikayesi" paneli ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şuay Nilhan Açıkalın'ın moderatörlüğünde yapıldı.

Panelde, Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burcu Zeybek, Visit Cornwall CEO’su Malcom Bell ve İngiltere Surrey Üniversitesinden Nigel Morgan konuşmacı olarak yer aldı.

– Etkinlik alanına stantlar kuruldu

Forumda, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Nail Olpak, "Türkiye Markası İçin Ticari Diplomasi Atılımları" başlıklı sunum yaptı.

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kala'nın "Türkiye Tarihinde Markalama: Damgadan Markaya" adlı sunumu ile devam eden forumda, son olarak Avrupa Parlamentosu Politika ve Stratejik İletişim Danışmanı İpek Tekdemir'in moderatörlüğünde "Ulus Markalama ve Gastrodiplomasi" paneli düzenlendi.

Forumda, TRT sanatçıları Türk müziği dinletileri sunarken, Anadolu Ateşi de dans gösterisi yaptı.

Etkinlik alanında kurulan İletişim Başkanlığı, TRT, Anadolu Ajansı, THY, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Eyüp Sabri Tuncer, Türk kahvesi ve Türk lokumu stantları, Türkiye markası konseptiyle katılımcılarla buluştu.

Forum yarın paneller ve sunumlarla devam edecek.

En az 10 karakter gerekli