DOLAR 40,1901 0.22%
EURO 47,1146 0.08%
ALTIN 4.312,78 0,91
BITCOIN 4731965 -0,30%
Yalova
28°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel

Türkiye’den Etiyopya’daki olaylarda ölenler için taziye mesajı

ABONE OL
Nisan 28, 2022 15:30
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANKARA (AA) – Türkiye, Etiyopya'nın Gonder şehrinde bir cenaze töreni sonrasında yaşanan olaylar sonucu hayatını kaybedenler için başsağlığı dileğinde bulundu.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Etiyopya'nın Gonder şehrinde 26 Nisan günü bir cenaze töreni sonrasında yaşanan, bazı camilerin de hedef alındığı olaylarda 21 kişinin hayatını kaybettiği yönündeki haberin derin üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Açıklamada, "İçinde bulunduğumuz mukaddes ramazan ayında düzenlenen bu saldırıları kınıyoruz. Söz konusu elim olaylarda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Adli sürecin Etiyopya makamlarınca titizlikle yürütüleceğine inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Ülkenin kuzeyindeki Gonder şehrinde 26 Nisan'da sivillere yönelik saldırıda 21 kişi hayatını kaybetmişti. Addis Ababa İslami İşler Yüksek Konseyi, şehirdeki bazı camilerin ve Müslümanlara ait varlıkların tahrip edildiğini açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli