DOLAR 38,7664 -0.03%
EURO 43,2466 0.49%
ALTIN 4.042,85 0,20
BITCOIN 4018475 -0,57%
Yalova
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
Üzüm bağlarında biyoteknik mücadele çalışmaları

Üzüm bağlarında biyoteknik mücadele çalışmaları

ABONE OL
Haziran 4, 2023 15:43
Üzüm bağlarında biyoteknik mücadele çalışmaları
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Iğdır’da üzüm bağlarında büyük zararlara yol açan salkım güvesi (lobesia botrana) ne karşı bağ alanlarına şaşırtma teli asıldı

Iğdır’da üzüm yetiştiriciliğinin yoğun olarak yapıldığı Kadıkışlak ve Necefali köylerinde zararlara böceklere karşı önlem çalışmaları devam ediyor.

Iğdır’da ilk defa üzüm bağlarında yapılan şaşırtma teli ( Çiftleşmeyi engelleyerek zararlının çoğalmasını önleyen teknik) sayesinde bağ alanların kimyasal ilaç kullanmadan zararlıya karşı mücadele yapılması sağlanmaktadır. Bu yöntem ile daha sağlıklı daha güvenilir kimyasal ilaçsız ürünler tüketiciye sunulması planlanmaktadır. Teknik personeller tarafından şaşırtma tellerin nasıl asılacağı da çiftçiye anlatıldı.Bağlara toplam 2 bin şaşırtma teli asıldı.

En az 10 karakter gerekli