Yalova Belediyesi ile Yalova Üniversitesi ve TMMOB’a bağlı meslek odaları arasında, deprem riskine yönelik bilimsel çalışmalar için önemli bir protokole imza atıldı. İmzalanan Ortak Hizmet İşbirliği Protokolü ile Yalova il sınırları içerisinde yapılacak çalışmalarla bölgesel deprem risk haritaları oluşturulacak.
Yalova Belediyesi, TMMOB’a bağlı meslek odaları ve Yalova Üniversitesi arasında, il genelinde yapılacak bölgesel risk değerlendirmesi çalışmaları için önemli bir iş birliği protokolü imzalandı.
Yalova Belediyesi, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yalova Temsilciliği, TMMOB Mimarlar Odası Yalova Temsilciliği, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova Temsilciliği, TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası Yalova Temsilciliği ve Yalova Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi Uygulama ve Araştırma Merkezi arasında imzalanan protokol, Yalova’daki deprem risklerinin tespiti ve önlenmesine yönelik kapsamlı saha ve ofis çalışmalarını içeriyor. Protokol kapsamında, Yalova il sınırları içerisinde deprem açısından riskli olabilecek yapıların tespiti, zemin ve jeolojik yapının incelenmesi, yapıların teknik özelliklerine ilişkin envanter çıkarılması ve bölgesel deprem risk haritalarının hazırlanması hedefleniyor. Bu doğrultuda, şehir genelinde gözlemsel tespit çalışmaları gerçekleştirilecek.
DEPREM RİSKİNE KARŞI KURUMLAR GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ
Protokol, Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı ve ilgili oda başkanlarının katılımıyla imzalandı. Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, yapılan iş birliğinin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Bugün çok önemli bir çalışmanın protokolü için bir aradayız. Yalova Belediyesi, Yalova Üniversitesi Rektörlüğü, Mimarlar Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Jeoloji Mühendisleri Odası, Jeofizik Mühendisleri Odası olarak Yalova’nın yerleşik alanındaki binaların gözlemsel risk analizlerini yaklaşık 70 kişilik ekiple hep beraber inşallah yapacağız. Amacımız bayrama kadar bunun eğitimlerini ve pratiklerini tamamlamak. Bayramdan sonraki süreçte de 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin yıldönümüne kadar ilgili gözlemsel çalışmayı tüm mahallelerimizde yapıp bitirmek. Daha sonra da bu çalışma üzerine imarla alakalı veya depremle alakalı yapacağımız çalışmaları şekillendirebilmek yani bu verileri bir bilimsel temel olarak kullanabilmek. Bu duyarlı birliktelik ve kaliteli etik oluşum için tüm taraflara teşekkür ediyorum. İnşallah Yalova halkının geleceğini hep birlikte daha güvenli hale getirmeye gayret edeceğiz. Yalova’mıza hayırlı olsun.”
Yapılan imza töreninde Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı da kentin geleceği için böylesine önemli bir çalışma içerisinde yer alıyor olmalarından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.