DOLAR 39,8718 0.05%
EURO 47,3239 0.35%
ALTIN 4.278,92 0,09
BITCOIN 4208018 -1,39%
Yalova
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
Yavru Baykuşa Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz Sahip Çıktı

Yavru Baykuşa Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz Sahip Çıktı

ABONE OL
Temmuz 3, 2025 09:52
Yavru Baykuşa Veterinerlik İşleri Müdürlüğümüz Sahip Çıktı
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Doğa Koruma ve Milli Parklar Yalova Şube Müdürlüğü tarafından bulunan ve henüz uçma yetisi gelişmemiş olan yavru baykuş, Yalova Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne teslim edildi. Yaklaşık 1,5 aylık olduğu tahmin edilen minik baykuş, şu anda belediye veterinerlerinin gözetiminde tedavi ve bakım sürecine alındı.

 

ADINI ‘ALİŞ’ KOYDULAR

 

Yalova Belediyesi Veteriner Hekimi Betül Yüzbaşı, yavru baykuşun durumu hakkında bilgi vererek, “Aliş adını verdiğimiz yavru baykuşumuz, bize teslim edildiği günden bu yana birimimizin maskotu haline geldi. Henüz uçma yeteneği gelişmediği için belirli aralıklarla kanat egzersizleri yapıyoruz. Bu sayede ilerleyen günlerde kendi başına uçabilecek duruma gelmesini hedefliyoruz” dedi.

 

KEDİ MAMASIYLA BESLENİYOR, DOĞAL YAŞAMA HAZIRLANIYOR

 

Yavru baykuşun özel bakım altında beslendiğini belirten Yüzbaşı, sözlerine şöyle devam etti:

 

“Elimizde bulunan yaş mamalarla özel olarak besliyoruz. Şu anda kedi mamasıyla dengeli bir beslenme programı uyguluyoruz. Sağlık durumu gayet iyi. Tüm tedavi ve gelişim süreci tamamlandıktan sonra, yeniden doğaya kazandırmayı hedefliyoruz.”

En az 10 karakter gerekli