DOLAR 41,9555 0,30%
EURO 48,8656 0,51%
ALTIN 5.372,89 0,21
BITCOIN 4801602 -0,28%
Yalova
16°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
Yerel Üreticilere 14 Ton Buğday Tohumu Desteği

Yerel Üreticilere 14 Ton Buğday Tohumu Desteği

ABONE OL
Ekim 31, 2025 13:53
Yerel Üreticilere 14 Ton Buğday Tohumu Desteği
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yalova Belediyesi, tarımsal üretimi desteklemek, yerli üreticinin yanında olmak ve sürdürülebilir tarımı teşvik etmek amacıyla önemli bir projeyi hayata geçirdi. Belediye tarafından üreticilere 14 ton sertifikalı Albaşak buğday tohumu ücretsiz olarak dağıtıldı.

 

15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen dağıtım programına Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Programda konuşan Yalova Belediye Başkanı Mehmet Gürel, tarımsal üretimin stratejik önemine dikkat çekti. Gürel, “Buğday, Anadolu’nun bereketinin simgesidir. Bugün üreticilerimize dağıttığımız her bir tohum, emeğin ve umudun simgesidir. Bu desteği bir gelenek haline getirerek her yıl üreticimizin yanında olacağız. Yerel tohumların yaygınlaşması ve üretimin artması için çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

 

“DAHA VERİMLİ VE DAHA BEREKETLİ BİR YALOVA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 

Gürel, üreticilerin girdi maliyetlerini azaltmayı ve yerli üretimi güçlendirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Yalova’mız, sadece turizmiyle değil, verimli toprakları, çalışkan çiftçileri, coğrafi işaretli ürünleri ve alternatif tarımsal ürünleriyle de Türkiye’nin önemli tarım merkezlerinden biri olma potansiyeline sahip. Biz de bu potansiyeli açığa çıkarmak, yerel üretimi güçlendirmek için çalışıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki bu topraklarda bereket ancak el birliğiyle, akılla ve emekle büyür. Bu projede emeği geçen tüm belediye ekip arkadaşlarıma ve üreticilerimize gönülden teşekkür ediyorum. Hep birlikte daha verimli, daha bereketli, daha güçlü bir Yalova için çalışmaya devam edeceğiz. Hepinize katılımınız için teşekkür ediyor, bol kazançlı, bereketli bir sezon diliyorum” şeklinde konuştu.

Programda konuşan Yalova Ziraat Odası Başkanı Şaban Beşli ise desteklerinden dolayı Başkan Gürel ve belediye ekibine teşekkür ederek, bu tür projelerin üreticilere büyük moral verdiğini ifade etti.

 

BAŞKAN GÜREL TESLİM ETTİ

Törende Başkan Mehmet Gürel, çiftçilere buğday tohumu dolu çuvalları kendi elleriyle teslim etti. Dağıtımın ardından üreticiler, desteklerinden dolayı Yalova Belediyesi’ne teşekkür etti. Yalova Belediyesi, önümüzdeki dönemde de yerel tohumların yaygınlaştırılması, tarımsal üretimin artırılması ve kırsal kalkınmanın desteklenmesi yönünde çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı.

En az 10 karakter gerekli