DOLAR 32,4209 0.01%
EURO 34,5410 0.03%
ALTIN 2.485,63 0,11
BITCOIN 2056999 -2,91%
Yalova
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

2023 yılı bütçe görüşmelerinde son gün

ABONE OL
Aralık 16, 2022 23:05
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TBMM (AA) – AK Parti Grup Başkanı, Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, "Millet bize yasama görevini, Cumhurbaşkanımıza da kendisine hizmet etme görevini verdi. Cumhurbaşkanımıza, millete hizmet etme yolunda, talep ettiği her desteği vermek, millet iradesine saygının da bir gereğidir." dedi.

Yılmaz, TBMM Genel Kurulunda 2023 yılı bütçe görüşmelerinin son gününde şahsı adına yaptığı konuşmada, millete en iyi kamu hizmetini, en etkin şekilde ulaştırmak için hazırlanan, hedefi Türkiye ekonomisini güçlü biçimde Türkiye Yüzyılı'na hazırlamak ve halkın refahını artırmak olan bütçe teklifine destek vereceğini belirtti.

Birçok adayın 2018'deki seçimde halkın karşısına çıkarak daha iyi hizmet edeceğini iddia ettiğini anlatan Yılmaz, aziz milletin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güvendiğini söyledi.

Yılmaz, "Millet bize yasama görevini, Cumhurbaşkanımıza da kendisine hizmet etme görevini verdi. Cumhurbaşkanımıza, millete hizmet etme yolunda, talep ettiği her desteği vermek, millet iradesine saygının da bir gereğidir. Milletimiz de bizden bunu beklemektedir. Biz de bu gereği yerine getiriyoruz." diye konuştu.

– "Halkın gözü terazidir"

Siyasi istikrarı takip eden ekonomik istikrar süreçleri sonunda, daha önce verilen hizmetlerden katbekat fazla hizmet verildiğini dile getiren Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Halkın gözü terazidir. Aziz milletimiz, bunu, ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, enerjide, çevrede, sporda, toplu konutta verilen hizmetleri bizzat yaşayarak gördü. 20 yılda yapılan her seçimde, bu hizmetleri verenlere güven gösterdi. Biz de bu süreç içinde hükümetlerimiz tarafından hazırlanan bütçe tekliflerine destek verdik. Biz iyiye 'iyi', güzele 'güzel', hayırlı olana 'hayırlı' dedik. Rahmetli İnönü'nün bir açıklaması var: 'Seçim mücadelesi çekişmeli olur. Bir defa seçim bittikten sonra artık hükümetleri, iktidarları, 4 sene için rahat hizmet görmek, memleketin binbir türlü ihtiyacını karşılamak için rahat bırakmak, hatta onlara elden gelen yardımı yapmak lazım gelir.' der. Biz de bu anlayıştan çıkarak muhalefetin bütçelere destek vermesini beklerdik, hiçbirisine destek vermedi. Biz, canlıların DNA'sının olduğunu düşünürdük, yaşayarak gördük ki kurumların da DNA'sı var. Umarım bu kez olsun rahmetli İnönü'nün sözüne uyarak bu bütçemize destek olurlar."

– "Niçin olduğunun cevabını milletimiz verecek"

AK Parti TBMM Grup Başkanı Yılmaz, istikrarın sürmesi, hizmet siyasetinin devamı, değerlerin korunması, içeride öz güvenin inşası, dışarıda itibar için gece gündüz demeden, yılmadan, yorulmadan, usanmadan çalışanlara destek olacaklarını anlattı.

Türkiye'nin sorunlarının her dönemde olduğuna işaret eden Yılmaz, TBMM Genel Kurulu kayıtlarında da yer alan bazı ifadeleri aktardı.

CHP'nin iktidarda olduğu 1947'de, "Şehir kömürsüz kaldı, resmi hususi müessesede apartmanlar kaloriferlerini söndürdüler." şeklindeki ifadeyi dile getiren Yılmaz, çeşitli gazetelerde yer alan dönemin "et sorunu"na ilişkin haber başlıklarını okudu.

Türkiye'deki çeşitli sorunların, sonraki dönemlerin iktidarlarında yaşandığını belirten Yılmaz, bunlara yönelik haber ve ifadeleri okudu. Yılmaz, dönemin Başbakanı Bülent Ecevit'in 1999'da yaptığı, Türkiye ekonomisindeki durgunluk ve daralmanın nedenlerine ilişkin açıklamalarına işaret etti.

Yılmaz, "Görüleceği üzere her dönemde sorun olur, insanın olduğu yerde sorun da vardır; önemli olan bu sorunları çözecek irade olmasıdır. Bugün de bizim sorunlarımız var ancak çözecek irademiz de var. Biz, insana saygının insana verilen hizmetle doğru orantılı olduğuna inanıyoruz. Gayemiz, halkımızın mutluluğudur, bu inançla daha önce yapılamayanları yaptık." diye konuştu.

Dünyada ilk denizde gaz keşfi 1947'de yapılırken, Türkiye'nin Karadeniz gazını 2020'de bulabildiğini anımsatan Yılmaz, çok bilinen piyade tüfeği AK-47'nin Kızıl Ordu envanterine 1949'da, Türkiye'de MPT-76 tipinin 2017'de TSK envanterine girdiğini söyledi.

Yılmaz, ilk uydu 1957'de yörüngeye fırlatılırken, Türkiye'nin ilk yerli uydusunu 2011'de yapabildiğine; ilk yüksek hızlı tren 1968'de kullanılırken Türkiye'nin 2009'da hizmete sunduğuna işaret ederek, "Niçin olduğunun cevabını milletimiz verecektir." dedi.

– "Öz güven inşasını sağladıkları için de teşekkür ediyorum"

AK Parti Grup Başkanı Yılmaz, bunun bir teşekkür konuşması olduğunu vurgulayarak, 21 yıldır kendisine hizmet edenlerden duasını, desteğini esirgemeyen ve hükümete bütçe yapma fırsatı ve yetkisini veren aziz millete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve hükümete teşekkür etti.

AK Parti'li Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu süreç içinde yapılan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden, Avrasya Tüneli'nden bir kıtadan bir kıtaya 5 dakikada geçtik, Osmangazi Köprüsü'nden geçtik, dünyanın en uzun açıklı Çanakkale 1915 Köprüsü'nden geçtik. Onlarca havaalanının yanında, büyük İstanbul, Rize ve Tokat havaalanları halkımızın hizmetine sunuldu. Hızlı trenle Konya'ya, Eskişehir'e, İstanbul'a gidebilmek mümkün hale geldi. Teşekkür ederim.

Sağlık alanında İngiltere gibi acil servise kabul için bekleme süresini 40 saate çıkarmadıkları, aile hekimini görmek için 3 hafta bekletmedikleri, Hollanda gibi verilen kara ambulansının hizmet ücretini talep etmeyi bırakın, ambulans helikopter ve ambulans uçak hizmetinin bedelini talep etmedikleri, ABD gibi uzman bir doktora dahi sağlık hizmeti vermek için sağlık sigortası primi olarak aylık 3 bin dolar almadıkları, şehir hastaneleriyle, ambulans hizmetleriyle, sağlık ordusuyla dünyada en iyi sağlık hizmetini Türkiye'de verdikleri için teşekkür ediyorum."

Türkiye'nin, sadece Anayasası'nda yazan değil, verilen hizmetlerle de sosyal devlet olduğunu gösterdikleri, birçok desteği ilk kez uygulamaya geçirerek sosyal yardım bütçesinin milli gelire oranını yükselttikleri için teşekkür eden Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"1 milyon 100 bin kişiye ev ve milyonlara umut verdikleri için teşekkür ederim. Tüm zamanların en çok ihracatını yaparak yıllık 250 milyar doları geçtikleri için teşekkür ederim. 70 sente muhtaç bir ülkede ilaç ithal etmek için dahi döviz bulamazken saman ithali için döviz bulan bir Türkiye inşa ettikleri için teşekkür ederim. Bu dönemde savunma sanayisinin geldiği durumu biz biliyoruz; her şeyi yaptık, milli savunma için gerekli olan uçağımızı da yapacağız diyoruz. 'Yapar mıyız?' dediğimde milletimiz 'Yaparız.' diyor; öz güven inşasını sağladıkları için de teşekkür ediyorum."

İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başta olmak üzere, bakanlara, milletvekillerine, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ve komisyon üyelerine teşekkür etti.

Meclis araştırma önergesi doğru veya haklı sebeple geldiğinde araştırma komisyonlarının kurulduğuna dikkati çeken Yılmaz, "Daha önce beraber yaptık, müsilajla ilgili, Amasra maden kazasıyla ilgili, kadına şiddetle ilgili, yaşlıların ortak sorunları için kurduk. Ama haftada 3 sefer, ayda 12 sefer verirseniz, her bir komisyonda da 19 kişi olursa 513 milletvekili bulmak gerekir ki komisyonu çalıştıracaksın. Yetmedi, ihtisas komisyonları çalışacak; yetmedi Genel Kurulu çalıştıracaksın. Bunun mümkünatı yoktur." sözlerini sarf etti.

İktidara gelmeleri halinde gerçekleştirecekleri icraatları anlatan muhalefet milletvekillerine işaret eden Yılmaz, merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in, "Şunu, bunu yapacağız, demenin hiçbir anlamı yoktur. Yapacağız, edeceğiz dediğin şeyleri neyle yapacaksın, onu söylemek lazım." sözlerini aktardı.

En az 10 karakter gerekli