DOLAR 32,3675 -0.36%
EURO 34,6681 -0.43%
ALTIN 2.382,81 -1,63
BITCOIN 1891517 1,44%
Yalova
14°

HAFİF YAĞMUR

20:08

AKŞAM'A KALAN SÜRE

Askeri fabrikalar, orman yangınları için yangın kovası ve helikopter kanca kiti üretti

ABONE OL
Temmuz 10, 2022 13:20
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ANKARA (AA) – Askeri Fabrika ve Tersane İşletme AŞ (ASFAT), Milli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan iş birliği kapsamında yangınla mücadelede kullanılmak üzere 2,5 ve 7,5 ton kapasiteli yangın kovası ile 7 helikopter kanca kiti üretti.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, orman yangınlarıyla mücadelede Türk Silahlı Kuvvetlerine ait hava araçlarının "rezerv güç" olarak kullanılmasına yönelik çalışmaların devam ettiği bildirildi.

MSB'ye ait 2 adet C-130 uçağı ve 18 adet çeşitli tipte helikopterin rezerv güç olarak kullanılması amacıyla Milli Savunma Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında "MSB Envanterinde Bulunan Hava Araçlarının Büyük Orman Yangınlarında Rezerv Güç Olarak Kullanılmasına Yönelik İş Birliği Protokolü"nün imzalandığı hatırlatılan açıklamada, Bakanlığın bağlı şirketi ASFAT'ın yeni uygulama için imzalanan iki ayrı sözleşme ile hazırlıklara başladığı kaydedildi.

Söz konusu sözleşmeler ile Orman Genel Müdürlüğünün yangınlarla mücadelede ihtiyaç duyduğu malzeme, ekipman ve eğitimlerin ASFAT tarafından sağlanmasının kararlaştırıldığına işaret edildi.

Yapılan anlaşma kapsamında Orman Genel Müdürlüğü için ASFAT tarafından 20’si Türk askeri fabrikalarında olmak üzere 30 adet 2,5 ton kapasiteye sahip yangın kovası, 5’i Türk askeri fabrikalarında olmak üzere 7 adet 7,5 ton kapasiteye sahip yangın kovası ve 7 helikopter kanca kitinin üretildiği açıklandı.

Ayrıca ASFAT tarafından C-130 uçaklarından atılan ve havadan yangın söndürmek için kullanılan kutuların tedarik edildiği belirtildi.

Açıklamada, sözleşme kapsamında bu sistemin kullanımı amacıyla pilotlara yangına müdahale eğitimi de verildiği, kısa süre içinde yangın söndürme kutularının üretiminin de Milli Savunma Bakanlığına ait askeri fabrikalarda yapılmasının planlandığı bildirildi.

En az 10 karakter gerekli