Beşiktaş Başkanı Serdal Adalı, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Galatasaray ile oynanacak derbiye yabancı hakem atamama kararını sert bir dille eleştirdi. Daha önce Fenerbahçe-Galatasaray derbisine yabancı hakem atanmasına dikkat çeken Adalı, bu uygulamanın tüm derbilerde eşit şekilde uygulanması gerektiğini belirtti.
“TFF Artık Yok Hükmündedir”
Adalı, TFF’nin aldığı kararların tutarsız olduğunu ve federasyonun tarafsızlığını yitirdiğini savunarak, federasyon başkanı ve yönetim kurulunu istifaya davet etti. Türk hakemlerine güvensizlik mesajı verenin bizzat federasyon olduğunu belirten Adalı, Beşiktaş’ın hakkaniyet ve adalet arayışının devam edeceğini vurguladı.
“Galatasaray’ı Hakem Kim Olursa Olsun Yeneceğiz”
Adalı, Beşiktaş’ın büyük taraftarı önünde adaletle yönetilen birçok maçta dünya devlerini mağlup ettiğini hatırlatarak, Galatasaray derbisinden de galibiyetle ayrılacaklarına inandığını söyledi. Ayrıca, maçın her anında hakemin kararlarını yakından takip edeceklerini ve haksız bir durum yaşanması halinde bunun peşini bırakmayacaklarını ifade etti.
“Beşiktaş Taraftarını Tribünlere, TFF’yi İstifaya Davet Ediyorum”
Adalı, Beşiktaş taraftarından takımlarını desteklemeye devam etmelerini isteyerek, TFF ve Merkez Hakem Kurulu’nu (MHK) bir kez daha istifaya çağırdı. Beşiktaş’ın menfaatlerini koruyacaklarını belirten Adalı, futbolun içinde bulunduğu kaotik ortamın bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade etti.