DOLAR 39,5851 -0.32%
EURO 45,6681 -0.99%
ALTIN 4.322,05 1,03
BITCOIN 4143874 0,22%
Yalova
23°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
Depremin hasarını Bozkuş tespit edecek

Depremin hasarını Bozkuş tespit edecek

ABONE OL
Aralık 16, 2022 16:08
Depremin hasarını Bozkuş tespit edecek
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

DÜZCE(İHA) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Düzce’de depremin çatılara verdiği hasarı İnsansız Hava Aracı (İHA) Bozkuş ile tespit ediyor. Çalışmalar 20 Aralık’a kadar sürecek.

Merkez ilçeye bağlı mahalle ve köylerde İHA Bozkuş ile depremin çatı ve bacalara verdiği hasar fotoğraflanıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı ekipler, Bozkuş’un Düzce kent merkezi semalarında yaklaşık 4 saatlik bir uçuş yapacağı belirtilerek “Depremde oluşan hasarı tespit etmek için burada uçuş yapmayı planladık. Yaklaşık 800 hektarlık bir alanı 45 dakika içerisinde tarıyoruz. Düzce’nin şehir merkezini yaklaşık 3-4 saatte bitirmeyi planlıyoruz” denildi.

Bakanlık Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, envanterinde bulunan Bozkuş bulunduğu konumdan dikey kalkış-iniş yaparak düz uçuş gerçekleştiren otonom ve manuel olarak yer kontrol istasyonunda komuta ve kontrol edilen hava aracı üzerinde bulunan faydalı yükler vasıtasıyla fotoğraf ve telemetri aktarımı sağlıyor.

En az 10 karakter gerekli