DOLAR 38,2552 0.34%
EURO 43,8333 0.15%
ALTIN 4.075,24 0,33
BITCOIN 3236139 0,02%
Yalova
10°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
Ekrem İmamoğlu’ndan Sert Tepki: “Bu Karar Hukuksuzdur!”

Ekrem İmamoğlu’ndan Sert Tepki: “Bu Karar Hukuksuzdur!”

ABONE OL
Mart 18, 2025 23:28
Ekrem İmamoğlu’ndan Sert Tepki: “Bu Karar Hukuksuzdur!”
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun 35 yıl önce aldığı üniversite diploması iptal edildi. Kararın ardından sosyal medya hesabından canlı yayın yapan İmamoğlu, iptalin hukuksuz olduğunu belirterek sert açıklamalarda bulundu.

“Yetki Fakültede, Bu Karar Geçersizdir”

İstanbul Üniversitesi Yönetim Kurulu’nun aldığı diploma iptali kararına tepki gösteren İmamoğlu, söz konusu kararın yetkisiz bir kurul tarafından alındığını savundu. “Bu yetki yalnızca İşletme Fakültesi Yönetim Kurulu’na aittir” diyen İmamoğlu, kararı yargıya taşıyacaklarını ve hukuksuzluğa karşı mücadele edeceklerini vurguladı.

“Kazandığımız Haklar Tehdit Altında”

İmamoğlu, sadece kendi diplomasının değil, ülkedeki tüm vatandaşların haklarının tehdit altında olduğunu belirtti. “Bugün bir diploma iptal edilir, yarın seçme ve seçilme hakkına bile göz dikilebilir. Meşruiyetin dışına çıkan hiçbir düzeni kabul etmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

“Adalet Sistemi Yerle Bir Edildi”

Karara imza atanların hukuku ayaklar altına aldığını söyleyen İmamoğlu, hükümetin yargı üzerindeki baskısına dikkat çekti. “Bu ülkede adalet, haysiyet ve onur için yaşıyoruz. Ancak bir avuç insan milletin hakkını gasp etmeye çalışıyor. Bu hukuksuzluk karşısında asla geri adım atmayacağım” dedi.

“Halkın İradesine Güveniyorum”

İmamoğlu, kendisini destekleyen vatandaşlara teşekkür ederek, “Milletimizin adalet duygusuna inanıyorum. Aslanlar gibi mücadele edeceğim, yılmayacağım. Pazar günü sandık başına giden milyonlar, bu hukuksuzluğa en güzel cevabı verecek” diyerek çağrıda bulundu.

İptal kararına yönelik yargı sürecinin takip edileceğini belirten İmamoğlu, 22 Mart’ta Haliç Kongre Merkezi’nde, pazar günü ise seçimde halkın karşısında olacağını duyurdu.

En az 10 karakter gerekli