İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik ‘terör’ ve ‘yolsuzluk’ iddialarıyla başlatılan operasyonların ardından, 23 Mart’ta tutuklanan Ekrem İmamoğlu için avukatları tarafından tutukluluğa itiraz edildi. İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği’ne sunulan dilekçede, “Soruşturma süreci boyunca hukuka aykırı yöntemler uygulandı” denildi.
İBB’ye karşı başlatılan operasyon sonrası tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun avukatları Fikret İlkiz, Mehmet Pehlivan, Tora Pekin ve Hasan Fehmi Demir, tutuklama kararına itiraz ederek mahkemeye başvurdu. Sunulan dilekçede, “Ortaya çıkan somut gerçekler ve kamuoyunun geniş kesimlerinin de farkında olduğu üzere, baştan sona kadar hukuka aykırı yöntemlerle yürütülen bu soruşturmanın sonucunda verilen tutuklama kararının kaldırılmasını ve müvekkilimizin serbest bırakılmasını talep ediyoruz. Hukuksuz tutuklamada ısrar edilmesi halinde ise dosyanın üst mahkemeye gönderilmesini istiyoruz” ifadelerine yer verildi.
Mali suç dosyasından tutuklanmıştı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İBB’ye yönelik hem terör hem de mali suçlarla bağlantılı iki ayrı soruşturma yürütüyordu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan İmamoğlu, terör suçlamalarından serbest bırakılmış ancak mali suçlarla ilgili dosya nedeniyle tutuklanmıştı.
23 Mart’tan beri cezaevinde
19 Mart sabahı gözaltına alınan ve ardından İBB başkanlığı görevinden uzaklaştırılan İmamoğlu, 23 Mart’tan bu yana Marmara Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor.