Karnın sol tarafında batma hissi kişinin hayat kalitesini ciddi oranda düşürür. Hatta günlük işlerinin yapmasına bile engel olabilir. Pankreas, karın şah damarının hastalıkları iğne batması gibi hissiyat verebilir. Gastrit, ülser, yemek borusu ve mide hastalıkları da bu etkiye neden olur. Genel olarak karnın sol tarafında iğne batması gibi ağrı şu nedenlerden dolayı ortaya çıkabilir;
Divertikülit karnın sol alt kısmında ağrı yapar. Bağırsak duvarındaki küçük torbalar iltihap kaptığında ortaya çıkar. Yaşlılarda daha yaygınken genç kişilerde de oluşabilir. Divertikülit ağrısı genellikle yemek yerken ya da yemekten kısa süre sonra batma hissi yapar.
Çölyak hastası gluteni sindiremediğinde, sindirim sisteminde meydana gelen kronik hastalıktır. Gluten, buğday ve çeşitli gıda ürünlerinde bulunan protein çeşididir. Çölyak hastalığı, bağışıklık sistemini tetikleyip bağırsaklarda sindirim bozukluğuna ve ağrıya neden olur.
Yemek esnasında bir miktar hava yutulur ve bu sindirim esnasında gaz oluşmasına neden olur. Gaz sağlık açısından tehlike oluşturmadığı gibi rektum ya da özofagustan dışarı atılır. Sindirim sisteminde geçici olarak kalan gaz, vücuttan atılana kadar karın ağrısı ve rahatsızlığa yol açar. Gaz ağrısı aşırı sık görülüyorsa hekime başvurulmalıdır.
Laktoz intoleransı hastalığı, peynir ve yoğurt gibi süt ürünlerini sindirmekte zorlanmasına neden olur. Hastalığın sebebi kişide laktoz enziminin yeterli miktarda olmamasından kaynaklanır. Laktoz intoleransı, karnımın sol alt tarafı ağrıyor hissine neden olur.
Crohn hastalığı ve ülseratif kolit, sindirim sisteminin herhangi bir bölgesinde ağrılı inflamasyona yol açar. Crohn ya da ülseratif hastalığının nedeni tam olarak bilinmiyor. Genellikle karın ağrısı, kanlı ishal, ateş ve açıklanamayan kilo kaybı semptomları görülür.
Hazımsızlık, yemekten sonra asit birikmesinden oluşur. Genellikle karnın üst kısmında ağrıya neden olsa da nadiren midenin alt kısmında da ağrı oluşabilir.
Zona, suçiçeği hastalığı ile aynı virüsten oluşur. Kişi su çiçeği hastalığı geçirdiğinde, virüs vücutta ömür boyu uykuda kalır. Bazen yeniden ortaya çıkıp karın bölgesini saran döküntü oluşturur.
İrritabl bağırsak sendromu, kronik gastrointestinal hastalıktır. IBS belirtileri; karın ağrısı, kabızlık, ishal, gaz, basınç ve şişkinliğe neden olur. IBS, uzun süreli gastrointestinal hastalık olarak bilinir. Karın ağrısı, şişkinlik, düzensiz bağırsak alışkanlıklar, dışkıda mukoza, ishal ya da kabızlığa neden olur.
Kabızlık yeterli su ya da lifli besinlerin alınmamasından oluşur. Aktif hayat sürmemek ya da tuvalete uzun süre gitmemek kabızlığa neden olur. Bunun dışında streste kabızlığa neden olur. Kabızlık, karın bölgesinde batma hissine neden olur.
Böbrek taşı yeterli sıvı alınmadığında, hareketsiz hayat yaşantısında ve aşırı kalsiyum alındığında böbrekte taşın olmasına neden olur. Yetişkin kişilerin böbrek taşı oluşturma riski %20’dir. Böbrek taşı düşüren kişi belli bir süre sonra tekrar taş oluşma ihtimali %50’dir. Mide bulantısı, karnın üst kısmında şiddetli ağrı, kusma ve idrarda kan genel belirtilerdir.
Karın ağrısında, ishal varsa enfeksiyon hastalıkları ya da dahiliye gidilmelidir. İdrar yollarında sıkıntı varsa üroloji, diğer durumlarda genel cerrahiye gidilmelidir. Regl ağrılarında doğum uzmanına gidilmesi gerekir.
Sol alt köşesinde böbreğin alt kısmı, idrar torbasının bir kısmı, kalın bağırsağın bir bölümü, sol idrar yolu, zigmoid kolon, kadınlarda büyük kan damarları, sol tür, sinirler bulunur.