DOLAR 40,4572 0.06%
EURO 47,5949 0.02%
ALTIN 4.459,93 0,05
BITCOIN 4830828 1,94%
Yalova
34°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
Netanyahu’ya Suikast Girişimi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

Netanyahu’ya Suikast Girişimi: Bir Kadın Gözaltına Alındı

ABONE OL
Temmuz 23, 2025 18:57
Netanyahu’ya Suikast Girişimi: Bir Kadın Gözaltına Alındı
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet, Başbakan Binyamin Netanyahu’ya yönelik bir suikast girişiminin engellendiğini duyurdu. El yapımı patlayıcıyla saldırı hazırlığında olduğu öne sürülen bir kadın, güvenlik güçleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Yetkililerin açıklamasına göre, saldırı planı yaptığı tespit edilen şüpheli hakkında “terör saldırısı planlamak” ve “suç amacıyla örgüt kurmak” suçlamalarıyla yasal süreç başlatıldı. İsrail basınında yer alan bilgilere göre, söz konusu kişi iki hafta önce gözaltına alındıktan sonra, devlet kurumlarına yaklaşma yasağı ve Netanyahu’ya belli bir mesafeden fazla yaklaşmama şartıyla serbest bırakıldı.

Netanyahu’nun Sağlığı Gündemde

Suikast iddialarının yankıları sürerken, Başbakan Netanyahu’nun sağlık durumu da kamuoyunun dikkatini çekti. Edinilen bilgiye göre, bozulmuş gıda tüketimi nedeniyle bağırsak iltihabı geçiren Netanyahu’ya, Kudüs’teki Hadassah Hastanesi’nden Prof. Alon Hershko tarafından evde müdahale edildi. Doktorlar, sıvı kaybına bağlı olarak üç günlük dinlenme süresi önerdi.

Netanyahu’nun rahatsızlığı sonrası, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir, sosyal medya hesabından “İsrail’in güvenliği için verdiğin mücadeleye devam etmen gerekiyor. Sana ihtiyacımız var” mesajıyla destek verdi.

Gazze’de İnsanlık Krizi Derinleşiyor

Gazze’de ise durum her geçen gün daha da kötüleşiyor. İsrail’in Mart ayında bölgeye gıda, ilaç ve diğer temel ihtiyaçların girişini tamamen durdurmasının ardından kıtlık had safhaya ulaştı. Yardım kuruluşlarının uyarılarına göre, Gazze’deki insanlar açlıkla karşı karşıya.

Uluslararası yardım kuruluşu Oxfam’dan Buşra Halidi, insanların yiyecek kuyruklarında dahi can güvenliğinin bulunmadığını belirtti. Halidi, “Gazze’de insanlar, sadece biraz yiyecek alabilmek için bile vurulma riski taşıyor” dedi.

Gazze Sivil Savunma Sözcüsü Mahmud Basal ise yardım kuyruklarında hayatını kaybedenlerin sayısının bini aştığını, açlıktan ölen çocukların sayısının ise en az 85 olduğunu açıkladı. “Her geçen gün bir başka trajedi yaşanıyor. İnsanlar açlıktan yere yığılıyor” diyen Basal, dünya kamuoyunu Gazze’deki trajediye duyarsız kalmamak için açlık grevine katılmaya davet etti.

Ağaç Yapraklarıyla Doymaya Çalışan Aileler

Gazze’de yaşanan insani krizin boyutları, gelen haberlerle daha da netleşiyor. Halidi, “Çocuklarını doyurmak için ağaç yapraklarını kaynatan ebeveynler, elindeki son gıdayı pişirmek için giysilerini yakan gönüllüler var. Bir annenin ‘Oğlum gözümün önünde açlıktan öldü’ demesi, yaşananların vahametini anlatmaya yetiyor” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli