Nijerya Milli Takımı’nı taşıyan uçakta büyük bir panik yaşandı. Uçakta Galatasaraylı Victor Osimhen ve Beşiktaşlı Wilfred Ndidi’nin de yer aldığı kafile, ön camda meydana gelen çatlak nedeniyle Angola’ya zorunlu iniş yaptı.
Güney Afrika’dan dönüş yapan Nijerya kafilesini taşıyan uçağın kalkıştan kısa bir süre sonra ön camı çatladı. Pilot, olası bir tehlikeyi önlemek için uçağı Angola’nın Luanda kentinde bulunan havaalanına indirdi. Hızla müdahale eden havaalanı yetkilileri, tüm oyuncu ve yöneticileri güvenli bir şekilde uçaktan tahliye etti.
Yaşanan olayın ardından takımın yolculuğunu sürdürebilmesi için yeni bir uçuş planı yapılacağı açıklandı.
Nijerya Futbol Federasyonu’ndan açıklama
Federasyon tarafından yapılan resmi açıklamada, “Uçak havalandıktan kısa bir süre sonra ön camında çatlak oluştu. Pilot duruma anında tepki vererek uçağı güvenli şekilde Luanda’ya indirdi. Havayolu şirketi ve Nijerya hükümeti, takımın Uyo’ya devam edebilmesi için yeni uçuş izinlerini hızla temin etmeye çalışıyor.” ifadeleri kullanıldı.
Kafilede bulunan futbolcuların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.