DOLAR 38,2967 -0.02%
EURO 43,6284 0.56%
ALTIN 4.092,85 -0,08
BITCOIN 3539855 -1,18%
Yalova
11°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

en iyi smm panel
Osmanlı Torununa Büyük Şok: Milyonlarca Liralık Mücevher Çalındı

Osmanlı Torununa Büyük Şok: Milyonlarca Liralık Mücevher Çalındı

ABONE OL
Mart 17, 2025 23:14
Osmanlı Torununa Büyük Şok: Milyonlarca Liralık Mücevher Çalındı
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Osmanlı İmparatorluğu’nun son padişahı Sultan Vahdettin’in torunlarından Mesude Evliyazade, büyük bir hırsızlık olayıyla sarsıldı. Sarıyer’deki lüks villasında yatılı olarak çalışan yardımcısı tarafından soyulduğunu haftalar sonra fark eden Evliyazade, durumu polise bildirdi. Soruşturma sonucunda şüpheli gözaltına alındı ve suçunu itiraf ettikten sonra tutuklandı.

Güvenini Kötüye Kullandı

Bir ajans aracılığıyla işe aldığı yatılı yardımcısına güvenen Evliyazade, zamanla evindeki bazı kıyafet, çanta ve ayakkabalarının kaybolduğunu fark etti. Ancak asıl büyük kayıp, paha biçilemez mücevherlerinin çalındığını öğrenince ortaya çıktı.

Osmanlı Mirası Ziynetler de Çalındı

Yardımcı, sıradan eşyalarla yetinmeyip gözünü Osmanlı’dan kalan tarihi mücevherlere dikti. Çalınan ziynetler arasında Sultan Vahdettin’in kızı Ulviye Sultan’dan miras kalan çok değerli bir yüzük de bulunuyordu. Toplamda 13 milyon lira değerinde mücevherin kaybolduğunu anlayan Evliyazade, vakit kaybetmeden yetkililere başvurdu.

Polis Harekete Geçti

Hırsızlık ihbarının ardından İstanbul Emniyeti hızla soruşturma başlattı. Kısa sürede yakalanan şüpheli, yapılan sorgulamada çaldığı mücevherleri sattığını itiraf etti.

Mücevherlerin Akıbeti Belirsiz

Soruşturmanın devam ettiği olayda, çalınan mücevherlerin büyük bir kısmının satıldığı tespit edildi. Zanlı tutuklanarak cezaevine gönderilirken, Osmanlı hanedanına ait paha biçilemez eşyaların akıbeti ise merak konusu olmaya devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli