Telefondaki virüs nasıl temizlenir sorusu, pek çok telefon kullanıcısının internet üzerinde de araştırdığı konulardan bir tanesi haline gelmiştir. Virüsler, şüphesiz ki bu teknoloji çağının güzel getirileri arasında en kötü olayların başında gelir. Özellikle telefon ve tabletler, pek çok program ve uygulama yüklenmesi halinde bazen virüsler ile karşı karşıya kalabilir. Bunun için bilgisayar ve telefonları olabildiğince dikkatli kullanmak ve güvenli olmayan siteler vb. başka yerlere girmemek gerekir.
Android telefonlar, açık işletim sistemine sahip oldukları için virüslerin kolaylıkla girebildiği telefonlardandır. iOS işletim sistemine sahip olan telefonlarda bu durumlarla karşılaşmak neredeyse imkansız diyebiliriz. Fakat Android bir telefona sahipseniz ve telefonunuzda virüs olduğunu düşünüyor iseniz, telefonda virüs varlığını nasıl anlaşılır ve telefondaki virüs nasıl temizlenir sorularına verdiğimiz yanıtlara göz atmanızı tavsiye ederiz.
Telefonda virüs varlığı, pek çok farklı yöntem ile anlaşılır. Genel olarak bir telefonda virüs varlığı, telefonun sahibi tarafından telefondaki anormal değişikler aracılığı ile anlaşılmaktadır. Bu anormal değişiklikler şu şekildedir:
Her şeyden önce şunu belirtmekte fayda var ki, her virüs aynı şekilde çalışmamaktadır. Kimi virüsler telefondaki bazı uygulamaları etkilerken kimi virüsler de telefonunuzu açmanıza dahi izin vermeyebilir. Bu nedenle virüsü telefondan uzaklaştırmak için şu yöntemlere başvurulabilir:
Telefondaki virüs nasıl temizlenir sorusuna cevap verdikten sonra temizlenen telefona bir daha virüs bulaşmaması için antivirüs programını telefonunuzda daima bulundurmanız gerektiğini söyleyebiliriz. Ayrıca indireceğiniz uygulamaların yalnızca Google Play Store aracılığı ile indiğinden emin olmalısınız. Buna ek olarak şüpheli linklere, doğrulanmamış internet sitelerine asla tıklamayın. Aynı şekilde şüphelendiğiniz e-maillerinizi de açmadan direk çöpe atın. Telefon işletim sistemini güncel tutmak, telefonun zararlı yazılımlara karşı kendisini korumasına büyük katkı sağlayacaktır. Son olarak şifresiz, ortak bir Wi-Fi ağına bağlandıysanız bu ağ üzerinden bankacılık ve şifre işlemlerinizi yapmayın. Bu tarz ağlara mümkün olduğunca bağlanmamaya da dikkat edin.