İSTANBUL (AA) – Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Genç Girişimciler Kurulu’nun Üniversiteli Gençlik Oluşumu TOBB GençOl, meclis yapısı oluşturdu.
TOBB açıklamasına göre, TOBB GençOl Meclisi, ilk toplantısını 26 Mayıs Perşembe günü yapacak.
Meclis, İstanbul'da bulunan her üniversitedeki farklı bölümlerden toplam 300 üniversiteli öğrenciden oluşuyor. Meclis, ilk toplantısını 26 Mayıs Perşembe günü gerçekleştirecek. Toplantıda, meclisin amaçları, hedefleri ve projeleri gibi konular ele alınacak. Ayrıca, meclisin alt kurulları oluşturulacak.
İstanbul Sanayi Odası (İSO), yeni oluşturulan GençOl Meclisi üyelerinden 90'ını, İSO Meclis Salonunda ağırladı. Meclis üyelerinden İlayda İnce ve Nurdan Kara’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıya, İstanbul Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Hasan Bünül de katıldı.
Bünül, girişimci gençlerle sohbet ederek, fikirlerini dinledi ve bazı önerilerde bulundu. “Birlikten kuvvet doğar" mottosu ile düzenlenen toplantıda, üniversiteli öğrencilerin yaşadığı sorunlar da ele alınırken, bu sorunların çözümü için geliştirilebilecek projeler hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Bünül, GençOl oluşumu bünyesinde kurulan meclisin girişimci gençler için önemli kararlar alacağını söyledi.
Bünül, "GençOl Meclisi, girişimcilik ekosistemindeki gençlere yönelik kurumsal ve demokratik bir yapı olarak oluşturuldu. Mecliste farklı girişimci fikirler ortaya çıkacak ve bu fikirler ekosisteme büyük katkı sağlayacak." ifadelerini kullandı.
– "Oluşumumuz, üniversitelilerin kariyerleriyle ilgili gelişimlerine de katkı sağlıyor"
TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu bünyesinde, 2016 yılından bu yana İstanbul'daki girişimcilik ekosistemine katkı sağlayan paydaşlardan biri olarak faaliyet gösterdiklerini belirten Bünül, "Üniversiteli öğrencilerin yürütücülüğünü yaptığı oluşumumuz, girişimcilik ekosistemine hizmet ederken, üniversitelilerin kariyerleriyle ilgili gelişimlerine de katkı sağlıyor." değerlendirmesinde bulundu.
Bünül, Youngate Fellow adlı programa ilişkin şunları kaydetti:
"Bu programda, üniversiteli girişimci adayları networkler ve mentörler ile A’dan Z’ye eğitimler alıyor. Programın ilkini, 2020-2021 döneminde düzenledik. Binden fazla başvuru oldu. Bu başvurular arasından girişim fikri bulunan veya startup sahibi, fikrini geliştirmeye ve desteğe ihtiyaç duyan, liderlik vasfına sahip ve ekosisteme ilgili 20 üniversite öğrencisini, fellow programımızda ağırladık.
İki fellow’umuz, kurdukları girişimlerle ekosistemden yatırım almaya hak kazandı. İlk dönemde; 7 farklı ileri düzey girişimcilik eğitimi, 5 sektör buluşması ve 32 mentor görüşmesi gerçekleştirildi."
2021-2022 döneminin "Youngate Fellow" programında iki aşamadan geçen 23 “fellow” genç yer aldığını vurgulayan Bünül, "Hepsi nitelikli ve gelişime açık olan 23 farklı üniversite öğrencisi, bu program ile daha da geliştirip farkındalıklarını ve cesaretlerini arttırmayı hedefliyoruz. Kendilerini tanıma hikayelerine de ortak olmak istiyoruz ve bu işi tamamen gönüllü yapıyoruz." yorumunda bulundu.
Hasan Bünül, düzenledikleri eğitimler ve etkinlikleri, mümkün olduğunca World Economic Forum'un "2025"te Gerekecek Olan En Önemli 10 Yeteneği Raporu’ paralelinde yürüttüklerini, bu çerçevede farklı sektörlerden önde gelen insanları ağırladıklarını da kaydetti.