DOLAR 32,4209 0.01%
EURO 34,5410 0.03%
ALTIN 2.485,63 0,11
BITCOIN 2056999 -2,91%
Yalova
21°

AÇIK

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

ABONE OL
Ekim 28, 2021 12:38
Yağlı Cilt Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?
Avatar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yağlı cilt bakımı nasıl olmalıdır sorusu, internette pek çok kişi tarafından sorulan sorulardan bir tanesidir. Yağlı cilt, pek çok kişinin sorun yaşadığı cilt tiplerinden bir tanesidir. Her cilt tipinde olduğu gibi, yağlı ciltte de oldukça farklı sorunlar ile karşılaşılabilmektedir. Yağlı ciltlerin korkulu rüyası olan akneler, yağlı cilde sahip olan insanların en çok rahatsız olduğu problemlerin başında gelir. Bu nedenle yağlı cilt bakımının nasıl olduğu, yağlı cilde uygun ürünlerin neler olduğu gibi sorulara uygun cevaplar aranmaktadır.

Yağlı cilt bakımından önce, yağlı ciltlerin en büyük avantajını söylemekte fayda vardır. Her cilt tipinin sorunları olsa da yağlı cilde sahip kişilerin kırışıklıklarının diğer cilt tipine sahip olan kişilerden daha az olduğu görülmektedir. Bunun sebebi, cildin yağ tabakasının yerinde olmasından dolayı cilt kuruyup kırışmamaktadır. Yağlı ciltler bu konuda şanslıdır.

Yağlı Cilt Bakımı, Yağlı Cilt için Bakım Rutini

Yağlı cilt bakımı için ilk önce hangi ürünlerin hangi sıra ile kullanılacağını bilmek gerekir. Bu, cilt bakımı için çok önemli bir konudur.

Yağlı cilt bakımı için şu şekilde bir rutin oluşturulabilir:

  1. Varsa cildi makyajdan arındırmak
  2. Cildi yüz temizleyici ile temizlemek
  3. Peeling uygulamak
  4. Maske yapmak
  5. Nemlendirici kullanmak
  6. Güneş kremini ihmal etmemek
Yağlı Cilt Bakımı
Yağlı Cilt Bakımı

Bu rutine göre hangi ürünlerin ne şekilde kullanılması gerektiği ve bu ürünleri alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği hakkında kısaca bilgi verelim.

Makyaj Temizleyiciler

Sağlıklı bir cilt için makyaj mutlaka eve gelir gelmez ya da en geç uyumadan önce temizlenmelidir. Makyaj ürünleri ciltte bir tabaka oluşturduğu için bu ürünleri cildimizde uzun süre tutmak cildin yaşlanmasına ve akne, siyah nokta gibi problemlerin çıkmasına sebep olabilir. Bu nedenle klasik makyaj temizleyiciler ya da misel sulardan yararlanarak her gün makyaj temizlenmelidir.

Yüz Temizleyici

Yağlı cilt bakımı için en önemli konu yüz temizleyicidir. Yağlı cilt, fazla miktarda yağ ürettiği için bu yağın ciltten arındırılması gerekir ki akne ve siyah nokta gibi problemler oluşmasın. Bu nedenle sabah akşam yüz temizleyici ile mutlaka cilt temizlenmelidir. Yağlı ciltlerin yağ tabakasının azaltılması gerektiğinden dolayı içeriğinde yağ çekecek olan alkol bazlı ürünleri tercih etmek doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca köpüren bir temizleyici kullanmak, cildin derinlemesine temizlenmesini sağlayarak fazla yağı ciltten kolayca arındıracaktır.

Peelingler

Siyah nokta gibi sorunlara birebir gelecek olan peelingler, yağlı ciltlerin mutlaka yararlanması gereken ürünlerdendir. Cilt yüzeyindeki ölü deriden arınmak ve siyah ve beyaz noktaların giderilmesine yardımcı olmak için asit içerikli peelingler tercih edilebilir. Ayrıca hassas bir cilde sahip değilseniz hafif tanecikli yapıdaki peelingler, daha etkili bir temizlik hissi verecektir. Peelingleri haftada 1 ya da 2 kez cildinize uygulayabilirsiniz.

Maskeler

Maskeler, nemlendirme amaçlı olduğu kadar kil maskesi gibi ürünler ise yağı ciltten arındırmak için üretilmektedir. Bu nedenle yağlı cilde sahip kişiler kil maskesi gibi yağ emici maskelerden haftada 2 ya da 3 kez faydalanabilirler.

Nemlendiriciler

Kuru ciltler dışındaki hiçbir cilt tipinin nemlendirmeye ihtiyacı olmadığı gibi yanlış bir bilgi piyasada dolanmaktadır. Fakat yağlı cilde sahip kişilerin de ciltlerinin neme ihtiyacı olabilir. Bu nem ihtiyacını, yağ oranı fazla olmayan, ciltte parlamayı da önleyecek içeriğe sahip olan nemlendiricilerden sağlamak oldukça mantıklı bir seçim olacaktır.

Güneş Kremleri

Yağlı cilt bakımı yazımızın son maddesi olan güneş kremleri, cilt sağlığı için önemlidir. Yağlı ciltler, su bazlı güneş kremlerini kullanarak ciltlerini güneşin zararlı ışınlarından rahatlıkla koruyabilirler.

En az 10 karakter gerekli